GLUTENVRIJ • KOOLHYDRAATARM • LACTOSEVRIJE OPTIE
Dit is het ultieme herfst ontbijtje 🧡🍂 Op koude dagen kan ik zo genieten van een warm ontbijtje of lunch. Ook lekker: het staat binnen een kwartiertje op tafel!

Appel-pompoen pannenkoekjes
Lactosevrije optie: vervang de vanillekwark door (vanille) sojakwark.
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 1 appel
- 30 gram volkoren boekweitmeel of (volkoren) speltmeel, havermeel of bloem
- 60 gram pompoenpuree (tip: biologisch pompoen babyhapje van de AH!)
- 50 gram vanillekwark of (vanille) sojakwark
- 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden of kaneel
- 1 ei
- Snuf bakpoeder
- Snuf zout
- Toppings naar keuze! Tips: verse vijgen, mini chocoladekruidnootjes en caramelsaus
Instructies
- Was de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd dunne plakjes van de appel. (Heb je geen appelboor, dan kun je de appel ook in dunne partjes snijden!)
- Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een kom. Mix een minuutje tot een glad beslag.
- Bak 6 à 7 kleine pannenkoekjes in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe steeds een beetje beslag in de pan zodat het een pannenkoekje wordt ter grootte van de plakjes appel. Doe op ieder pannenkoekje een schijfje appel. Wacht tot de onderkant goudbruin is en keer ze dan om, bak de andere kant ook goudbruin. Herhaal tot het beslag op is!
Notities
Voedingswaarden hele recept, zonder toppings: 309 kcal • 45g khd • 15g eiwit • 6g vet • 5g vezels
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!