Appel-speculoos beignets

118.3K

VEGAN • LACTOSEVRIJ • GLUTENVRIJE OPTIE

De perfecte gezonde snack voor op oudjaarsdag! Of ontbijtje op nieuwjaarsdag. En eigenlijk elke dag van het jaar want ze zijn zoooo zo zo lekker 🤤

Appel-speculoos beignets

Glutenvrije optie: gebruik havermeel of boekweitmeel in plaats van volkoren speltmeel
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

Appel-speculoos beignets

  • 2 appels
  • 50 gram havermeel
  • 59 gram volkoren speltmeel
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden (of kaneel)
  • 20 gram zoetstof of kristalsuiker (ik gebruik Steviala Kristal Sweet)
  • 8 gram bakpoeder
  • 120 milliliter amandelmelk
  • Speculoospasta

Topping

  • 20 gram zoetstof of kristalsuiker (ik gebruik Steviala Kristal Sweet)
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden

Instructies
 

  • Mix de havermeel, speltmeel, bakpoeder, zoetstof, koek- en speculaaskruiden, een snuf zout en amandelmelk in een schaaltje.
  • Schil en verwijder het klokhuis van 2 appels. Snijd ze in 5 dikke ringen.
  • Smeer op ieder schijfje een beetje speculoospasta.
  • Haal ze door het beslag en bak ze goudbruin.
  • Bestrooi ze met een mix van speculaaskruiden en zoetstof of suiker.
Trefwoord appel, beignets, Gezond, Glutenvrij, kerst, Lactosevrij, onbijt, oud en nieuw, oudjaarsdag, Snack, speculoos, tussendoortje, Winter, zoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close