VEGAN • LACTOSEVRIJ • GLUTENVRIJE OPTIE
De perfecte gezonde snack voor op oudjaarsdag! Of ontbijtje op nieuwjaarsdag. En eigenlijk elke dag van het jaar want ze zijn zoooo zo zo lekker 🤤

Appel-speculoos beignets
Glutenvrije optie: gebruik havermeel of boekweitmeel in plaats van volkoren speltmeel
Ingrediënten
Appel-speculoos beignets
- 2 appels
- 50 gram havermeel
- 59 gram volkoren speltmeel
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden (of kaneel)
- 20 gram zoetstof of kristalsuiker (ik gebruik Steviala Kristal Sweet)
- 8 gram bakpoeder
- 120 milliliter amandelmelk
- Speculoospasta
Topping
- 20 gram zoetstof of kristalsuiker (ik gebruik Steviala Kristal Sweet)
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
Instructies
- Mix de havermeel, speltmeel, bakpoeder, zoetstof, koek- en speculaaskruiden, een snuf zout en amandelmelk in een schaaltje.
- Schil en verwijder het klokhuis van 2 appels. Snijd ze in 5 dikke ringen.
- Smeer op ieder schijfje een beetje speculoospasta.
- Haal ze door het beslag en bak ze goudbruin.
- Bestrooi ze met een mix van speculaaskruiden en zoetstof of suiker.