GLUTENVRIJ • LACTOSEVRIJ
Hoe fancy zien deze cakejes eruit? 💃🏻 En ze zijn zó makkelijk en snel gemaakt! Een perfect bakreceptje voor in het weekend. En als je er lekker veel maakt, heb je ook nog een lekker ontbijtje voor doordeweeks, winnennnn!



Bananencakejes met choco swirl
Equipment
- Kleine taartvormpjes of een muffinvorm (voor 12 stuks)
- Oven
Ingrediënten
- 3 bananen
- 3 eieren
- 30 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers
- 90 milliliter amandelmelk ongezoet
- 1 theelepel vanille extract
- 180 gram havermeel (tip: zelf havermout fijnmalen)
- 15 gram bakpoeder
- 50 gram zoetstof of kristalsuiker (ik gebruik Steviala kristal sweet)
- Chocoladepasta voor de swirl (ik gebruik Steviala Oh' Choc)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd plakjes van een halve banaan en houd deze apart. Prak de andere 2½ banaan en doe deze in een grote kom.
- Voeg de eieren, appelmoes, amandelmelk en vanille extract hieraan toe en meng alles goed met een garde.
- Meng dan het havermeel, bakpoeder en de zoetstof er doorheen.
- Vet kleine taartvormpjes of een muffinvorm in (12 stuks).
- Verdeel het beslag hier overheen en maak in ieder cakeje een swirl met de chocopasta. Voor een leuk effect kun je bijvoorbeeld ook streepjes maken en hier met een scherp mesje overheen gaan! Leg tot slot overal een plakje banaan op.
- Bak de cakejes ±25 minuten in de voorverwarmde oven.
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!