VEGETARISCH • GLUTENVRIJ
Zoete pannenkoekjes zie je hier regelmatig voorbij komen, maar eet je ook wel eens hartige pannenkoeken? Als ik in Frankrijk ben ga ik heel graag naar een crêperie voor een goede galette. Dat zijn hartige Franse pannenkoeken waar je traditioneel een glaasje cider bij drinkt. Zo lekker! 🇫🇷
Dit recept is met de geitenkaas en vijgen zowel zoet als hartig. Ik ben gek op deze combi! Ze zien er prachtig uit en staan binnen 10 minuutjes op tafel. Een heerlijk lunchgerechtje, maar kan ook prima als voorgerecht bij het diner of in stukjes gesneden op de borrelplank 💫

Bietenflensjes met geitenkaas & vijgen
Equipment
- Koekenpan
- Staafmixer of blender
Ingrediënten
- 60 gram rode biet
- 30 gram boekweitmeel of speltmeel, havermeel, bloem
- 40 gram hüttenkäse
- 40 milliliter halfvolle melk of sojamelk
- 1 ei
- Snuf bakpoeder
- Snuf zout
- 30 gram vijgenchutney of vijgenjam
- 2 verse vijgen
- Handje rucola
Instructies
- Mix de rode biet, boekweitmeel, hüttenkäse, melk, ei, bakpoeder en tijm met de staafmixer tot een glad beslag. Breng op smaak met wat zout & peper.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak van het beslag 4 dunne pannenkoekjes.
- Beleg ze met wat vijgenchutney, plakjes geitenkaas, rucola en verse vijgen.
- Serveertip: ook lekker met wat walnoten en honing erop!
Notities
Voedingswaarden per persoon: 286 kcal • 32g khd • 15g eiwit • 11g vet • 3g vezels