Bosvruchten & witte chocolade kwarktaart

4.5K

GLUTENVRIJ • LACTOSEVRIJE OPTIE

Nog op zoek naar een gezond dessert? Zoek niet langer! Dit prachtige taartje is gezond, makkelijk te maken én ziet er mega feestelijk uit. Kan ook prima door als ontbijt trouwens 😏

Bosvruchten & witte chocolade kwarktaart

Lactosevrije optie: gebruik lactosevrije of vegan (vanille)kwark + lactosevrije chocolade
Totale tijd 30 minuten
Gang Dessert, Onbijt, Taart
Porties 10 stukken

Equipment

  • Springvorm ⌀24 centimeter

Ingrediënten
  

  • 120 gram havermout (fijne vlokken)
  • 120 gram dadels (ontpit)
  • 25 gram roomboter
  • 400 gram vanillekwark
  • 500 gram magere kwark
  • 60 gram Steviala kristal sweet of kristalsuiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 75 gram diepvries frambozen
  • 75 gram diepvries wilde bosbessen of blauwe bessen
  • Scheutje citroensap
  • 60 gram witte chocolade, grofgehakt

Instructies
 

Taart

  • Laat 5 gelatineblaadjes weken in een pannetje met koud water.
  • Doe de vanillekwark en magere kwark in een grote kom met de zoetstof of suiker en meng goed. Laat dit even staan.
  • Smelt de roomboter. Doe de dadels en havermout in een keukenmachine en mix even tot de dadels in kleine stukjes zijn gehakt. Voeg dan de roomboter en 7el water toe en mix tot een plakkerige bodem.
  • Bekleed een springvorm (⌀24cm) met bakpapier. Doe de mix voor de bodem erin en druk het goed aan met je vingers.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en doe ze terug in het lege pannetje. Voeg 5 eetlepels water toe en smelt al roerend op laag vuur. Doe het vuur uit, voeg 2el van de kwark toe en meng heel goed. Zo komt de gelatine op temperatuur en voorkom je dat er stukjes in komen. Doe alles dan bij de grote kom kwark en meng heel goed.
  • Verdeel de kwark over de taartbodem en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de taart in de koelkast.

Bosvruchten topping

  • Laat 1 gelatineblaadje weken in koud water.
  • Mix met je staafmixer de ontdooide frambozen, bosbessen en een scheutje citroensap tot een glad sausje.
  • Knijp het gelatineblaadje uit en laat deze net als bij de taartvulling even smelten met 2 eetlepels water. Meng eerst met 2 lepels bosvruchtensaus en voeg dan de rest van de saus toe.
  • Giet dit nu heel zachtjes over de taart zodat het mooi op de bovenkant blijft liggen. Verdeel met een lepel voorzichtig tot aan de randjes.
  • Laat ‘m minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer met wat witte chocola (of andere lekkere toppings)!
Trefwoord Dessert, eiwitrijk, Gezond, gezond ontbijt, kwark, Kwarktaart, Makkelijk, nagerecht, ontbijt, ontbijttaart, Taart, toetje

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close