GLUTENVRIJ • KOOLHYDRAATARM
Dit is zo’n lekker snackie! Carrotcake vind ik eigenlijk een beetje een herfst gerechtje, maar hé, mij maak je hier gewoon het hele jaar blij mee 😄
De appel maakt ‘m lekker fris en in het recept vertel ik je ook hoe je een súper makkelijke (gezonde) frosting maakt die hier perfect bij past.

Carrotcake muffins met appel
Lactosevrije optie: gebruik sojakwark of lactosevrije kwark
Equipment
- Muffinvormpjes
- Oven
Ingrediënten
Muffins
- 160 gram havermeel (tip: zelf havermout fijnmalen)
- 50 gram amandelmeel
- 150 gram Isey Skyr gebakken appel of lactosevrije/soja kwark
- 4 eieren
- 180 gram winterpeen of wortel
- 40 gram Steviala Ery Bronze of basterdsuiker
- 30 gram rozijnen
- 15 gram bakpoeder
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
- Halve appel
- 14 pecannoten
Gezonde frosting
- 300 gram sojakwark
- 4-5 eetlepels Steviala Frost of andere zoetstof/poedersuiker
Instructies
Muffins
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe de havermeel, amandelmeel, Steviala (of basterdsuiker), skyr, eieren, bakpoeder en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix dit tot een glad beslag.
- Rasp de winterpeen (gebruik de fijne kant van de rasp).
- Voeg de winterpeen en de rozijnen toe aan het beslag en roer alles goed door elkaar.
- Verdeel het beslag over zo’n 12-14 muffinvormpjes. Tip: gebruik je papieren vormpjes, doe dan een dubbele laag zodat het bakje iets steviger is.
- Versier de muffins met een pecannootje en een dun plakje appel.
- Zet ze nu 25 minuutjes in de oven. Serveer ze met zelfgemaakte frosting of bijvoorbeeld wat vanillekwark!
Frosting
- Doe de kwark, zoetstof en een flinke snuf koek- en speculaaskruiden in een kommetje en meng goed. Serveer een of twee eetlepels van de frosting bij iedere muffin!
Notities
Voedingswaarden: 114 kcal • 11g khd • 6g eiwit • 5g vet • 2g vezels
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!