GLUTENVRIJ • LACTOSEVRIJ • GEZOND & MAKKELIJK
Ohhh jongens ik heb zo’n lekker bananenbrood receptje voor jullie! Banaan en chocola is sówieso een van de beste combi’s op aarde 🌎 Het bananenbroodje is super smeuïg en de chocola geeft ‘m een lekkere bite. Sla dit receptje op voor later want geloooof me dit wil je maken! 🤤

Chocolate chip bananenbrood
Serveertip: lekker met een beetje vanille (soja)kwark!
Equipment
- Cakevorm
- Handmixer of garde
- Oven
Ingrediënten
- 2 grote, rijpe bananen ±280gr
- 3 eieren
- 180 gram havermeel (tip: je kunt ook zelf havermout fijnmalen)
- 30 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers
- 85 milliliter amandelmelk ongezoet
- 15 gram bakpoeder
- 40 gram Steviala ery bronze of basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract optioneel
- 60 gram Steviala chocolate chips of andere chocolate chips/zelf wat pure chocolade in stukjes hakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Pel de bananen en snijd er een paar plakjes af om de cake later mee te versieren. Prak de rest van de banaan met een vork en doe de geprakte banaan in een kom.
- Voeg de eieren, havermeel, appelmoes, amandelmelk, bakpoeder, steviala en het vanille extract hieraan toe en mix alles tot een glad beslag.
- Voeg 50 gram chocolate chips toe en spatel dit door het beslag.
- Doe het beslag in een ingevette cakevorm en versier ‘m met de plakjes banaan en wat chocolate chips.
- Bak het bananenbrood in 45 à 50 minuutjes gaar. Geniet ervan!
Notities
Voedingswaarden per 1/12 plak: 122 kcal • 15g khd • 4g eiwit • 4g vet • 3g vezels
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!