VEGAN • LACTOSEVRIJ
Daar is ‘ie dan eindelijk. Mijn meest recente verslaving en een knallerrrrr van een kerstrecept! Ik kan gewoon niet uitleggen HOE ontzettend lekker dit is, dus je kunt er alleen maar achter komen door ‘m zelf te maken 😏
Ik ben groot fan van de producten van Vegan Finest Foods 👏🏼 Wellicht heb je ze al wel eens gegeten bij de Vegan Junk Food Bar, maar je kunt je ze ook zélf in huis halen (check het diepvriesvak van de Jumbo)! Elke keer dat ik een nieuw product probeer, ben ik weer oprecht verrast over hoe goed de structuur en smaak is van deze producten. In dit geval gebruik ik de Chili Shrimpz, lekker krokant en spicy! Houd je niet van spicy, ga dan voor de Lemon Shrimpz. Passen hier ook helemaal bij.
Lang verhaal kort: dit wil je en hier is het recept 🤍

Romige citroen-basilicum tagliatelle met vegan chili shrimpz
Equipment
- Grote kookpan
- Airfryer of oven
- Hapjespan of wok
Ingrediënten
- 4 (of 8) Chili Shrimpz van Vegan Zeastar te koop bij Jumbo in het vriesvak
- 100 gram vegan parmezaanse kaas
- 100 gram vegan tagliatelle
- 60 gram zeewiertagliatelle van Seamore of extra gewone tagliatelle
- 250 milliliter Alpro cuisine light
- 6 teentjes knoflook
- ½ citroen
- Veel verse basilicum half tot heel plantje
- 100 gram groene aspergetips
Instructies
- Gebruik je de zeewiertagliatelle? Kook deze dan 20 minuten in een pan met ruim water en een bouillonblokje. Giet daarna af en houd apart in een schaaltje.
- Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet daarna af en houd apart in een schaaltje.
- De chili shrimpz ga je straks bakken in je airfryer of oven. Gebruik je je oven, verwarm deze dan voor op 200 graden. Je airfryer hoef je niet voor te verwarmen.
- Pers de teentjes knoflook en bak deze 1 minuutje in een hapjespan of wok met een beetje olijfolie. Voeg dan de Alpro cuisine light, het sap van een halve citroen en een flinke snuf zout toe.
- Bak de chili shrimpz in 5-8 minuutjes krokant in je airfryer (180 graden) of oven (200 graden).
- Bak de aspergetips 3 minuutjes in een koekenpan op hoog vuur. Hak ondertussen de basilicum fijn. Mag lekker veel zijn!!
- Voeg de zeewierpasta en tagliatelle toe aan de pan met saus warm alles een paar minuutjes op. Voeg op het laatste moment de verse basilicum en ¾ van de geraspte vegan parmezaan toe en roer nog even.
- Verdeel de pasta over vier bordjes. Leg daarop een chili shrimp (of 2!) en een paar aspergetips. Strooi de rest van de parmezaanse kaas eroverheen en maak eventueel af met een blaadje basilicum.
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!