Filodeegbakjes met vegan zalmtartaar, gemberdressing & wasabicrunch

2.1K

Shared dining is helemaal mijn ding 😏 Wie mij een beetje kent, weet dat ik áltijd alles deel. Waarom maar 1 gerechtje kiezen als je er ook meer kunt proberen? Dit recept past heel goed bij een heerlijk shared dining menu óf kun je serveren als een super feestelijk voorgerechtje. Met de kerst, je kookclubbie of gewoon lekker voor jezelf, omdat het kan. 

Vorig weekend liet ik dit aan mijn familie proeven en m’n mams – echte visliefhebster – kon bijna niet geloven dat dit geen echte zalm was. Toch geweldig hoe goed dit tegenwoordig nagemaakt kan worden! Dit kleine gerechtje heeft alles wat je wil: een lekkere crunch, heerlijke zalmtartaar met zoete gemberdressing en allemaal Aziatische toppings erbij waar ik nooit genoeg van kan krijgen. Wakame, wasabibollen, sesamzaadjes… Helemaal top 👌🏼

Filodeegbakjes met vegan zalmtartaar, gemberdressing & wasabicrunch

Glutenvrije optie: gebruik 6 stukjes glutenvrij bladerdeeg i.p.v. filodeeg.
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Tussengerecht, Voorgerecht
Porties 6 stuks

Equipment

  • Muffinvorm (of 6 eenpersoons ovenschaaltjes)
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 pakje filodeeg (5 plakjes, ±110 gram)
  • 150 gram Vegan Zeastar Zalmon Sashimi (te koop bij Jumbo in het vriesvak)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 eetlepel maple syrup of honing
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 150 gram komkommer
  • 125 gram wakame
  • Wasabi bollen
  • Sesamzaad

Instructies
 

  • Laat het filodeeg en de vegan zalmsashimi ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vouw het filodeeg voorzichtig open, laat de verschillende plakjes deeg op elkaar liggen. Snijd het filodeeg in vieren, zodat je allemaal gelijke vierkantjes krijgt, in totaal 20 stuks.
  • Vet een muffinvorm in met wat bakspray of olie. Leg in ieder muffinvormpje drie stukjes filodeeg en druk het voorzichtig aan op de bodem. (Je houdt dus 2 kleine stukjes over, die kun je er extra bij doen in 2 bakjes of niet gebruiken.)
  • Als je de zes vormpjes hebt gevuld, zet je de muffinvorm in de voorverwarmde oven. Bak ze 10-15 minuutjes, totdat ze mooi goudbruin zijn geworden.
  • Meng in een klein schaaltje de gember, honing, sojasaus en een geperst teentje knoflook.
  • Snijd de vegan zalmsashimi in hele kleine blokjes en meng dit met de honing-gember marinade.
  • Schil wat mooie dunne plakken van de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf.
  • Vul de filodeegbakjes met de wakame, komkommer, zalmtartaar, wat groftehakte wasabibollen en een beetje sesamzaad! Tip: doe dit echt vlak voor je ze gaat serveren, zo blijven ze lekker krokant. 
Trefwoord appetizer, borrelen, Borrelhapje, borrelhapjes, borrelplank, culinair, filodeeg, filodeegbakje, kerst, kerstinspiratie, kerstmenu, Komkommer, Plantaardig, starter, Vegan, vegan kerst, vegan zalm, veganistisch, Vegetarisch, vis, voorgerecht, Wakame, Wasabi, zalm

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close