Filodeegtaartjes met geitenkaascrème & asperges

1.3K

VEGETARISCH • MAKKELIJK • VEGAN & LACTOSEVRIJE OPTIE

Christmas is coming!! Deze mood heb ik inmiddels al een paar weken want ik ben gék op december. En dan vooral op de vele etentjes en momenten met familie en vrienden. Goed en uitgebreid dineren, fijne mensen om je heen, gezelligheid, kerstlichtjes, wijn, muziek… 🥂🤶🏻 Maak je mij heel blij mee!

Ik vond het dan ook superleuk dat EAT ME mij vroeg of ik een kerstmenu wilde maken met hun ingrediënten. Je kent ze wel van het paarse ‘eetrijp’ stickertje in de supermarkt! Perfect voor dit soort etentjes, dan wil je niet achter je winkelwagentje staan met een kneiterharde avocado in je hand terwijl je ’s avonds een rijpe nodig hebt. Dus met kerst, maar eigenlijk het hele jaar door, vind ik dit hele fijne producten om mee te koken. In de komende drie weken komen er een voor-, hoofd- en nagerecht voorbij die je niet wil missen! En de eerste is dit voorgerechtje: super makkelijk te maken & feestelijk op je bord!

Tip: je kunt er ook één grote filodeeg-plaattaart van maken door het deeg niet in stukjes te snijden maar helemaal heel te laten 😍

Filodeegtaartjes met geitenkaascrème & groene asperges

Vegan en lactosevrije optie: vervang de geitenkaas door vegan feta
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Borrelhapje, Voorgerecht
Porties 8 taartjes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • ±120 gram filodeeg (ontdooid)
  • 150 gram geitenkaas schijfjes
  • 150 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn of tijm
  • 8-10 EAT ME groene asperges
  • 80 gram gerookte amandelen of amandelen met rooksmaak
  • 1 EAT ME granaatappel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat het filodeeg even ontdooien. Vouw het dan uit en laat de verschillende dunne lagen deeg op elkaar liggen (3-4 lagen filodeeg). Snijd het in 8 stukken, zodat het 8 kleine taartbodempjes worden met ieder 3-4 laagjes filodeeg.
  • Mix de geitenkaas, hüttenkäse, rozemarijn of tijm en een snuf zout met je staafmixer tot een gladde crème. (Voeg eventueel 1-2 eetlepels olijfolie of water toe om ‘m iets vloeibaarder te maken. Het blijft wel een dikke crème!)
  • Was de asperges en snijd de kontjes eraf. Snijd ze doormidden zodat het kortere stukjes worden die op de taartjes passen, snijd ze vervolgens ook één keer over de lange kant doormidden zodat ze iets dunner worden.
  • Verdeel de geitenkaascrème over alle taartjes. Smeer ze helemaal in en laat de buitenste halve centimeter van de taartjes vrij. Leg dan op ieder taartje een paar stukjes asperge.
  • Zet de filodeegtaartjes 25-30 minuten in de oven, tot de randjes van het filodeeg mooi goudbruin zijn geworden.
  • Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel (pas op je kleding!) en hak de amandelen in kleinere stukjes.
  • Serveer de taartjes met de gerookte amandelen en granaatappelpitjes.
Trefwoord amandelen, Borrelhapje, filodeeg, filodeegtaartje, geitenkaas, geitenkaascrème, Glutenvrij, granaatappel, hartig, kerst, kerstmenu, kerstrecept, lactosevrije optie, Makkelijk, snel, Vega, vegan optie, Vegetarisch, voorgerecht

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close