Gezond appel-kersentaartje

1.5K

KOOLHYDRAATARM • LACTOSEVRIJ • GLUTENVRIJE OPTIE

Jarig!! Vandaag is CourgettiConfetti 1 jaar 🎈🍰

Dat vieren we natuurlijk met taart! Hierbij het recept voor dit verrukkelijke (en gezonde!) appel-kersentaartje 🍏🍒

Bizar om me te bedenken dat ik één jaar geleden mijn allereerste recept postte. Ik had toen nooit gedacht dat dit zo’n belangrijk en leuk onderdeel van mijn leven zou worden! Inmiddels ingeschreven bij de KVK, een dag minder gaan werken om meer tijd aan @courgetticonfetti te besteden en zoveel lieve mensen ontmoet met dezelfde passie. Benieuwd wat het komende jaar gaat brengen 🌼

Gezond appel-kersentaartje

Glutenvrije optie: gebruik havermeel of boekweitmeel in plaats van volkoren speltmeel
Totale tijd 1 uur
Gang Nagerecht, Ontbijt, Taart
Porties 8 stukjes

Equipment

  • Springvorm ⌀18cm
  • Wil je een grote springvorm van ⌀24cm gebruiken, doe dan alle hoeveelheden in het recept keer 1,5 en verleng de baktijd met 20-30 minuutjes!

Ingrediënten
  

  • 1 grote appel
  • 250 gram diepvries kersen
  • 1 eetlepel Steviala kristal sweet vanilla of vanillesuiker
  • 65 gram Steviala kristal sweet of kristalsuiker
  • 65 gram amandelmeel
  • 65 gram volkoren speltmeel
  • 2 eieren
  • 20 gram roomboter
  • 80 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers
  • 8 gram bakpoeder
  • Snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de kersen in kleine stukjes den doe ze in een schaaltje. 
  • Snijd 12 flinterdunne plakjes van de appel en bewaar die voor later, daar ga je de bovenkant van de taart nog mee versieren. Snijd de rest van de appel in kleine blokjes. 
  • Doe de blokjes appel en de helft van de kersen (de andere helft heb je aan het einde nodig) in een grote kom en voeg hier 1 eetlepel Steviala kristal sweet vanilla (of een zakje vanillesuiker) aan toe. Schep het door elkaar.
  • Doe het appel-kersenmengsel in een pannetje en laat dit zo’n 5 minuutjes pruttelen op hoog vuur. Blijf goed roeren. Haal het dan van het vuur en houd het apart.
  • Klop de eieren luchtig. Smelt de roomboter, en voeg deze samen met de appelmoes, Steviala (of kristalsuiker) en een snuf zout toe aan de kom met eieren. Mix even kort.
  • Voeg dan het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder en een flinke snuf zout toe. Mix dit nog een minuutje tot een glad beslag.
  • Bekleed de bodem van een springvorm (⌀18cm) met bakpapier en vet de randen in. Giet 2/3 van het beslag over de bodem. Verdeel de appel-kersenmix over het midden en schenk dan de rest van het beslag over het fruit. Versier de bovenkant van de taart met de schijfjes appel.
  • Zet de taart zo'n 40-45 minuutjes in de oven. Is de bovenkant mooi goudbruin, dan is 'ie klaar!
  • Maak nu het kersenjammetje voor bij de taart. Doe de resterende kersen in een klein pannetje en laat ze 5 minuutjes pruttelen op hoog vuur. Blijf goed roeren. Doe het daarna in een schaaltje en serveer dit op of bij de taart!
Trefwoord afvallen, appel, appeltaart, Dessert, filodeegtaartje, Gezond, gezond bakken, gezond ontbijt, Glutenvrij, kersen, Koolhydraatarm, Makkelijk, ontbijttaart, toetje

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close