Golden crumble met mango & banaan

7.8K

VEGAN • GLUTENVRIJ • LACTOSEVRIJ

Het warme weer laat nog even op zich wachten, maar de tropische sferen halen we alvast in huis met dit heerlijke recept! De kurkuma-agavesiroop van Curcum, kaneel & kardemom maken dit een zoete, kruidige crumble 🤤

Golden crumble met mango & banaan

Totale tijd 30 minuten
Gang Brunch, Dessert, Ontbijt
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Crumble mix

  • 60 fram havermout
  • 20 gram amandelmeel
  • 15 gram gepofte quinoa of extra havermout
  • 3 eetlepels appelmoes ongezoet
  • 2 eetlepels zoetstof (ik gebruik Steviala sweet & gold) of maple syrup, honing, agavesiroop

Fruit

  • 3 eetlepels Curcum kurkuma-agavesiroop
  • 1 mango
  • 2 bananen
  • ½ theelepel kardemom
  • ½ theelepel kaneel

Voor erbij

  • Wat (soja)yoghurt of een bolletje ijs!

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de crumble in een grote kom. Meng goed.
  • Snijd de mango en banaan in stukjes en verdeel ze over een ovenschaal. Mix de Curcum, kardemom en kaneel hier doorheen.
  • Verkruimel de crumble mix over het fruit.
  • Zet de crumble 25-30 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is gebakken.
  • Serveer met je favo (soja)yoghurt of een bolletje ijs!
Trefwoord banaan, brunch, brunchen, courgette havermout, crumble, curcum, Dessert, gezond eten, gezond ontbijt, kaneel, kardemom, kruidig, kurkuma, Mango, ontbijt, ontbijten, toetje, tropisch

🎥 Video van het recept zien? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close