VEGAN • GLUTENVRIJ • LACTOSEVRIJ
Het warme weer laat nog even op zich wachten, maar de tropische sferen halen we alvast in huis met dit heerlijke recept! De kurkuma-agavesiroop van Curcum, kaneel & kardemom maken dit een zoete, kruidige crumble 🤤



Golden crumble met mango & banaan
Ingrediënten
Crumble mix
- 60 fram havermout
- 20 gram amandelmeel
- 15 gram gepofte quinoa of extra havermout
- 3 eetlepels appelmoes ongezoet
- 2 eetlepels zoetstof (ik gebruik Steviala sweet & gold) of maple syrup, honing, agavesiroop
Fruit
- 3 eetlepels Curcum kurkuma-agavesiroop
- 1 mango
- 2 bananen
- ½ theelepel kardemom
- ½ theelepel kaneel
Voor erbij
- Wat (soja)yoghurt of een bolletje ijs!
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle ingrediënten voor de crumble in een grote kom. Meng goed.
- Snijd de mango en banaan in stukjes en verdeel ze over een ovenschaal. Mix de Curcum, kardemom en kaneel hier doorheen.
- Verkruimel de crumble mix over het fruit.
- Zet de crumble 25-30 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is gebakken.
- Serveer met je favo (soja)yoghurt of een bolletje ijs!
🎥 Video van het recept zien? Opslaan op Instagram!