VEGAN + LACTOSEVRIJE + GLUTENVRIJE OPTIES • BINNEN 10 MINUTEN KLAAR
Weer een fantastisch ontbijtje met 200 (!) gram verstopte groentjes. Hoppa, heb je die ook weer binnen. Én een heerlijke kom warme havermout met allemaal herfstsmaken.
Zodra de vijgen in de winkel liggen, belanden die op de één of andere manier altijd in mijn winkelmandje. Zo mooi en lekker zijn ze! Wat zijn jouw favoriete herfstingrediënten? 🍄🍂

Herfstig bosbes havermoutje
Glutenvrije optie: gebruik pindakaas i.p.v. speculoospastaVegan optie: vervang de chocoladevlokken door grofgehakte pure chocolade
Equipment
- Steelpannetje of kleine kookpan
Ingrediënten
- 20 gram havermout
- 200 gram courgette
- 100 milliliter amandelmelk ongezoet of gewone melk
- 2 eetlepels Steviala kristal sweet vanilla of 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram diepvries biologische bosbessen of diepvries blauwe bessen
- 60 gram vanille (soja)kwark
- 10 gram pure chocoladevlokken
- 1 theelepel speculoospasta of pindakaas
- 1 verse vijg
Instructies
- Rasp de courgette (met de fijne kant van de rasp).
- Doe de courgette, havermout, amandelmelk, bosbessen en zoetstof in een pannetje en zet aan op middelhoog vuur. Laat dit even pruttelen en blijf regelmatig roeren. Als het een mooie dikke, paarse havermout is geworden, is ‘ie klaar!
- Serveer met wat vanille (soja)kwark, chocoladevlokken, speculoospasta en een verse vijg. Tip: smelt de speculoospasta even in de magnetron, dan kun je ‘m er mooi overheen drizzlen 😍
Notities
Voedingswaarden: 339 kcal • 48g khd • 16g eiwit • 8g vet • 7g vezels
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!