GLUTENVRIJ • KOOLHYDRAATARM • MAKKELIJK & SNEL • LACTOSEVRIJE OPTIE
Mocht je nog op zoek zijn naar een snel & lekker ontbijt tijdens deze drukke dagen, dit is echt een feestje 👏🏻
Warme, gebakken banaan vind ik echt nog een biljoen keer lekkerder dan gewone banaan 🍌 Én het past perfect bij dit chiapudding ontbijtje. De combinatie van koffie & kokos is top! Zet de chiazaadjes met Alpro de avond van tevoren alvast in de koelkast, dan ben je ’s ochtends binnen 5 minuutjes klaar.
Koffie & kokos chiapudding
Lactosevrije & vegan optie: gebruik in plaats van Optimel koffie lactosevrije of vegan vanillekwark en meng daar wat oploskoffie of twee eetlepels espresso doorheen.
Ingrediënten
- 150 gram Optimel Griekse Stijl Koffie of (vegan/lactosevrije) vanilleyoghurt waar je een beetje oploskoffie of 2 eetlepels espresso doorheen mengt
- 150 gram Alpro mild & creamy kokosnoot
- 15 gram chiazaad
- Halve banaan
- Extra toppings naar keuze, mijn tips: pecannootjes, muesli, granaatappelpitjes
Instructies
- Voorbereiding: meng het chiazaad met de Alpro mild & creamy kokosnoot en laa dit een nachtje of paar uurtjes in de koelkast staan. Het wordt dan een lekkere dikke pudding!
- Snijd de banaan in dikke plakken en bak ze goudbruin in een pannetje.
- Doe de chiapudding aan de ene kant van een schaaltje, en de Optimel Griekse Stijl Koffie aan de andere kant.
- Doe de warme banaan erop en voeg nog andere toppings naar keuze toe. Het is mega lekker met wat pecannoten, muesli en granaatappelpitjes
Notities
Voedingswaarden per portie (zonder extra toppings): 278 kcal • 22g khd • 22g eiwit • 10g vet • 4g vezels