Luxe kerst kaasplank met zelfgemaakte peer-balsamico jam

1.5K

VEGETARISCH • GLUTENVRIJ

Kijk. Een kaasplank is het hele jaar door lekker. Maar met kerst moet je natuurlijk even uitpakken! Dus ik heb een paar geweldige kaasjes uitgekozen en zelf een peer-balsamico jammetje gemaakt die er perfect bij past 👌🏼 No worries: heel makkelijk én snel gemaakt dus ideaal tijdens de kerstdrukte! 

Ik heb een leuke (beter gezegd: HEERLIJKE) samenwerking met Henri Willig en ik maakte dit kaasplankje met hun nieuwe familielijn. Heel tof als je de roots van een bedrijf zo goed terugvindt in de producten. Dit zijn stuk voor stuk award winnende kazen, ieder uitgekozen door een Willig-familielid. De kaasjes die op de plank liggen:

– Glorious Goat 🐐 door Henri Willig

– Pure Perfection 🤍 door Riet Willig

– Pure Gold 🌟 door Wiebe Willig

– Tremendous Truffle 🖤 door Martin Willig

– Sublime Sheep 🐑 door Jacob Willig

Helemaal leuk dit! En mijn favorietje – dit was moeilijk kiezen – is de Pure Perfection. Met het jammetje erbij. Yum 🤤

Zelfgemaakte peer-balsamico jam

Lekker bij een kaasplankje of op brood!
Totale tijd 15 minuten
Gang Beleg, Borrelhapje
Porties 1 klein potje

Ingrediënten
  

  • 1 peer
  • 3 eetlepels balsamico azijn

Instructies
 

  • Schil de peer en snijd ‘m in hele kleine blokjes.
  • Doe ze in een pannetje met 2 eetlepels water en laat 5-10 minuten pruttelen op hoog vuur. Blijf goed roeren! Je mag met de lepel de stukken peer een beetje kapot maken, zodat het een dikke puree wordt.
  • Voeg op het laatste moment de balsamicoazijn toe, roer even en laat nog 1 minuutje pruttelen. 
  • Doe de peer-balsamico jam in een klein potje en serveer bij je kaasplank!
Trefwoord balsamico, borrelen, Borrelhapje, borrelplank, chutney, geitenkaas, Kaasplank, kerst, luxe, Makkelijk, Peer, peren, snel, vijgenjam, zelfgemaakt, zoet

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close