VEGETARISCH • GLUTENVRIJ • LACTOSEVRIJ • EIWITRIJK
Yes, weekend! Dat betekent: relaxen, leuke dingen doen en belangrijker nog: uitgebreid ontbijten. Dit is een supersnel receptje dus ook als je een druk programma hebt dit weekend past deze helemaal op de planning. De chipotle hummus van Maza is nieuw (of ik heb ‘m gewoon voor het eerst gevonden in de Ap haha) en is echt meeega lekker hierbij!
Het hele omeletje is maar 198 kcal en kan dus ook prima als tussendoortje, second breakfast of op tafel tussen allemaal andere lekkere brunchgerechtjes 🥐🍓

Omelet met chipotle hummus & vega kip
Serveer met een lekker broodje of een paar crackers!
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 1 ei
- 50 gram courgette
- Scheutje amandelmelk of gewone melk
- 3 plakjes vega kipfilet (ik gebruik de Chicken Free Slices van Quorn)
- 1 flinke eetlepel Maza chipotle hummus of andere hummus naar keuze
- Een paar radijsjes
- Verse bieslook
Instructies
- Rasp de courgette (neem de grove kant van de rasp) en doe deze in een schaaltje. Voeg het ei, de verse bieslook, een scheutje amandelmelk en wat zout en peper toe en kluts alles met een vork.
- Bak het omelet nu een paar minuutjes op laag vuur. Zorg dat je met een vork de courgette gelijkmatig verdeelt over de pan.
- Na een paar minuten in het omeletje gaar. Versier ‘m met de hummus, vegan kipfilet en radijsjes. Ook lekker met wat tuinkers!
Notities
Voedingswaarden: 198 kcal • 7g khd • 13g eiwit • 12g vet • 3g vezels
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!