Orzotto met vegan bacon en burrata

2.1K

VEGETARISCH • GLUTENVRIJE, LACTOSEVRIJE & VEGAN OPTIES

Heb je wel eens orzotto gegeten? Het is risotto, maar dan met orzo gemaakt. Echt comfort food! Er zitten lekker veel groenten doorheen en de crunchy vegan bacon en zachte burrata maken het helemaal af 😍

Orzotto met burrata en vegan bacon

Recept is voor 4-5 personen!
Vegan & lactosevrije optie: gebruik vegan parmezaan, vegan feta of andere vegan kaas naar keuze in plaats van de burrata.
Glutenvrije optie: gebruik risotto rijst in plaats van orzo.
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotten
  • 6 teentjes knoflook
  • 300 gram orzo
  • 2 blikken Mutti Polpa of ander merk gezeefde tomaten/tomatenblokjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 400 gram romaatjes
  • 2 puntpaprika's
  • 2 aubergines
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • Verse basilicum
  • 40 gram pijnboompitten
  • 12 of 15 plakes vegan bacon (3 plakjes per persoon)
  • 2 of 3 bollen burrata (halve bol per persoon)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was en halveer de puntpaprika. Was de cherrytomaatjes. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met een klein scheutje olijfolie, een eetlepel Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Zet 25 minuten in de oven.
  • Snipper de ui en bak deze glazig in een grote pan. Pers dan de knoflook erbij en bak dit een minuutje mee.
  • Voeg de orzo, 3 eetlepels Italiaanse kruiden en Mutti Polpa toe en laat dit zachtjes pruttelen op laag voer. Blijf regelmatig roeren!
  • Maak 1 liter groentebouillon in een maatbeker of pannetje. Voeg steeds een beetje groentebouillon toe aan de pan. Zodra de bouillon is opgenomen door de orzo, voeg je weer wat nieuwe bouillon toe. Als de bouillon bijna op, proef je of de orzo gaar is. Houd je van beetgaar, hoef je misschien niet alles op te maken!
  • Snijd de aubergines in kleine blokjes (ongeveer 1 bij 1 cm) en voeg deze toe aan de pan. 
  • Rooster de pijnboompitjes in een apart pannetje. Bak daarna in hetzelfde pannetje de vegan bacon krokant. 
  • Doe de oven uit. Haal de ovenschaal met groenten uit de oven en leg de puntpaprika op je snijplank. Zet de ovenschaal met tomaatjes terug in de oven, zodat ze warm blijven!
  • Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en voeg ze toe aan de pan met orzo.
  • Snijd de courgette over de lengte doormidden. Rasp de courgette met een grove rasp. (Je snijdt ‘m doormidden zodat de stukjes geraspte courgette ongeveer even groot worden als de orzo en ze mooi in het gerecht opgaan!) 
  • Voeg de geraspte courgette toe aan de pan met orzo en bak alles nog 2 minuutjes mee.
  • Snijd de vegan bacon in stukjes.
  • Dan is het tijd om de borden op te maken! Verdeel de orzo over vier diepe borden, met bovenop een halve bol burrata, pijnboompitjes, vegan bacon & verse basilicum!
Trefwoord Avondeten, burrata, Diner, Hoofdgerecht, italiaans, lekker eten, orzo, orzotto, Plantaardig, risotto, Vega, vegan bacon, Vegetarisch

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close