Appel-wortelcake met havermout en pecannoten
Het appelseizoen is weer begonnen! Deze appel-wortelcake met havermout en pecannoten is een mega lekker (én makkelijk) recept 🤤 Er zitten alleen maar gezonde ingrediënten in, dus heerlijk als ontbijt of voedzaam tussendoortje.
Als je de cake extra eiwitrijk wil maken, kun je een deel van de havermeel of havermout vervangen met eiwitpoeder. Je kunt ook stukjes invriezen zodat je de cake niet in één keer hoeft op te eten en altijd een lekker stukje uit de vriezer kunt pakken.
ingrediënten
- 180 g havermout
- 60 g havermeel
- 10 g bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden
- 2 bananen
- 2 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 175 g bos- of winterpeen
- 2 appels (1,5 erin, 0,5 erop)
- handje pecannoten
RECEPT
- Rasp de wortel en snijd 1,5 appel in blokjes. De laatste helft van de appel snijd je in dunne plakjes.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Prak de bananen in een ovenschaal of grote bakvorm. Meng de geprakte banaan met de eieren en amandelmelk (dit kan allemaal in de ovenschaal).
- Voeg dan de havermout, havermeel, bakpoeder, speculaaskruiden en een snuf zout toe. Voeg dan de geraspte wortel en ¾ van de appel toe en meng alles goed. Strijk de bovenkant glad en versier met de plakjes appel en pecannoten. Bak 45-50 minuten in de oven.
Serveertip: extra lekker met wat vers rood fruit, notenpasta, vanillekwark of een toefje slagroom!