Red velvet pancakes

766

GLUTENVRIJ • KOOLHYDRAATARM • VEGAN + LACTOSEVRIJE OPTIE

Zo fancy als ze eruit zien, zo makkelijk is het recept! En die kleur is toch fantastisch. De bietjes zorgen ervoor dat ze mooi roze worden, maar no worries: je proeft er niets van. Heb je ook gelijk wat veggies binnen!

Zin in gekregen? Ze zijn binnen 10 minuutjes klaar! 👇🏼

Red velvet pancakes

Vegan + lactosevrije optie: vervang de kwark door lactosevrije of vegan yoghurt.
Totale tijd 15 minuten
Gang Brunch, Dessert, Lunch, Ontbijt
Porties 1 persoon
calorieën 226 kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 1 ei
  • 30 gram boekweitmeel of havermeel, speltmeel, bloem
  • Snuf bakpoeder
  • 50 gram rode bieten
  • 50 gram magere kwark of yoghurt
  • 1 eetlepel Steviala sweet & gold of honing, maple syrup
  • Toppings naar keuze bijvoorbeeld gebakken banaan, passievrucht en vanilleyoghurt

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix het tot een glad beslag met een staafmixer of blender.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak ongeveer 4 kleine pannenkoekjes van het beslag.
  • That’s it! Stapelen maar en wat lekkere toppings naar keuze erop. Ik ging voor gebakken banaan, passievrucht en vanilleyoghurt.

Notities

Voedingswaarden zonder toppings: 226 kcal • 28g khd • 14g eiwit • 6g vet • 3g vezels
Trefwoord brunch, Dessert, Glutenvrij, kleurrijk, Lactosevrij, lunch, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, pannenkoekjes, red velvet, rode biet, toetje, Vegan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close