GLUTENVRIJ • KOOLHYDRAATARM • VEGAN + LACTOSEVRIJE OPTIE
Zo fancy als ze eruit zien, zo makkelijk is het recept! En die kleur is toch fantastisch. De bietjes zorgen ervoor dat ze mooi roze worden, maar no worries: je proeft er niets van. Heb je ook gelijk wat veggies binnen!
Zin in gekregen? Ze zijn binnen 10 minuutjes klaar! 👇🏼

Red velvet pancakes
Vegan + lactosevrije optie: vervang de kwark door lactosevrije of vegan yoghurt.
Equipment
- Koekenpan
- Staafmixer of blender
Ingrediënten
- 1 ei
- 30 gram boekweitmeel of havermeel, speltmeel, bloem
- Snuf bakpoeder
- 50 gram rode bieten
- 50 gram magere kwark of yoghurt
- 1 eetlepel Steviala sweet & gold of honing, maple syrup
- Toppings naar keuze bijvoorbeeld gebakken banaan, passievrucht en vanilleyoghurt
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix het tot een glad beslag met een staafmixer of blender.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak ongeveer 4 kleine pannenkoekjes van het beslag.
- That’s it! Stapelen maar en wat lekkere toppings naar keuze erop. Ik ging voor gebakken banaan, passievrucht en vanilleyoghurt.
Notities
Voedingswaarden zonder toppings: 226 kcal • 28g khd • 14g eiwit • 6g vet • 3g vezels