Romige champignonsoep

3.4K

VEGAN • GLUTENVRIJ • LACTOSEVRIJ •  SNEL & MAKKELIJK

Dit weer vraagt om een grote, warme kom soep! Ik ben gek op champignons, dus ik besloot een keer een champignonsoepje te maken. Met prei. Want die lag nog in de koelkast en moest op 🤪 Dat vind ik zo heerlijk aan soep, je kunt vrijwel alle groenten erbij gooien die nog in de koelkast liggen en echt op moeten. Kan bijna niet misgaan.

Eet je soepie met een lekker broodje, crackers of soepstengels!

Romige champignonsoep

Totale tijd 25 minuten
Gang Amuse, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Porties 6 personen
calorieën 117 kcal

Equipment

  • Soeppan
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 600 gram kastanjechampignons
  • Halve bloemkool
  • 1 grote prei of 2 kleine
  • 2 paddenstoelenbouillonblokjes (voor 1 liter)
  • 1 eetlepel Euroma Funghi Trifolati kruiden (optioneel)
  • 150 milliliter AH haver keuken of kookroom (light)
  • Verse peterselie

Instructies
 

  • Was en snijd de bloemkool in grove stukken (van ongeveer 2 bij 2 cm). Het hoeven geen mooie roosjes te zijn, want je gaat de soep straks toch pureren. Lekker makkelijk!
  • Snijd de prei in ringen en spoel ze goed af.
  • Veeg de champignons schoon met een keukenpapiertje of gebruik een champignonborsteltje. Snijd 450 gram in kwarten en de resterende 150 gram in plakjes. Zet de plakjes champignon apart.
  • Snipper de knoflook en ui en fruit deze aan in een grote soeppan.
  • Voeg de bloemkool, prei en kwarten champignons toe aan de pan. Voeg ook 1el Euroma Funghi Trifolati kruiden (optioneel, kun je ook weglaten), een flinke snuf zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Bak dit nog 2-3 minuutjes.
  • Maak ondertussen 1 liter paddenstoelenbouillon met de bouillonblokjes (verhoudingen gebruiken volgens de verpakking). Voeg de bouillon toe aan de soep.
  • Doe de deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Bak de plakjes champignons goudbruin in een koekenpan en voeg een snuf zout, peper en eventueel nog wat Funghi Trifolati kruiden toe.
  • Pureer na 15 minuten de soep met een staafmixer tot een dikke, gladde soep. Voeg de haverroom op het laatste moment toe tijdens het mixen.
  • Serveer met wat de gebakken champignons, verse peterselie, scheutje haverroom en een lekker broodje!

Notities

Voedingswaarden per kom (1/6 recept): 117 kcal • 17g khd • 6g eiwit • 2g vet • 6g vezels
Trefwoord amuse, Avondeten, Bloemkool, champignons, Diner, Glutenvrij, Hoofdgerecht, Lactosevrij, lunch, Makkelijk, prei, snel, soep, Vegan, Vegetarisch, voorgerecht

📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close