VEGA • LACTOSEVRIJ • GLUTENVRIJ • VEGAN OPTIE
Nog op zoek naar een lekkere spread voor bij de borrel dit weekend? Dit is echt een toppertje. Jackfruit is perfect om vegetarisch mee te koken. Dikke tip dus! Ook lekker voor op je cracker of op brood natuurlijk 🍞

Vega kip-kerrie spread
Vegan optie: gebruik vegan mayo
Equipment
- Koekenpan
Ingrediënten
- 1/2 blik Fairtrade Original Young Jackfruit
- 20 gram Calvé licht & romig of vegan mayonaise
- 40 gram sojakwark ongezoet
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel pikant paprikapoeder of meer naar smaak
- 1 theelepel kerriepoeder of meer naar smaak
Instructies
- Laat de jackfruit uitlekken, spoel het af met water en trek de stukjes een beetje uit elkaar met je handen.
- Snipper een sjalotje en een teentje knoflook en bak deze glazig. Doe hier de jackfruit bij en voeg een snuf zout, beetje pikant paprikapoeder en een flinke theelepel kerriepoeder toe. Bak dit een paar minuutjes.
- Doe alles nu op een snijplank en hak het fijn met een groot keukenmes. Doe het in een schaaltje en voeg de Calvé licht & romig, sojakwark en citroensap toe. Meng alles goed met elkaar.
- Proef en voeg naar smaak nog meer kerriepoeder, paprikapoeder, zout en citroensap toe. Lekker op brood of met wat crackertjes bij de borrel!
Notities
Voedingswaarden per 100 gram: 100 kcal • 10,5g khd • 3,5g eiwit • 3,5g vet • 7g vezels