VEGAN • LACTOSEVRIJ
Herfstiger dan dit wordt het niet: heerlijke (gezonde!) mini pompoen taartjes met vijgen 🥰 Om het helemaal af te maken topte ik ze met speculoos en wat mini kruidnootjes 🤤 maar ook lekker met vanillekwark of bijvoorbeeld een bolletje ijs als je ‘m serveert als dessert!

Vegan pompoen-vijgen taartjes
Lekker met wat speculoospasta en mini kruidnootjes of schuddebuikjes!
Equipment
- Ø10 centimeter quichevormpjes (ik heb ze van Hema, je kunt ook een muffin bakvorm gebruiken, dan worden ze iets kleiner en maak je er totaal 10-12)
- Handmixer of garde
- Oven
Ingrediënten
Alle ingrediënten
- 3 bananen
- 150 gram pompoenpuree (tip: pompoen babyhapje van AH!)
- 20 gram vegan roomboter
- 80 gram Steviala ery bronze of basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 90 gram zelfrijzend bakmeel
- 110 gram volkoren speltmeel of havermeel, boekweitmeel of extra zelfrijzend bakmeel
- 8 gram bakpoeder
- Snuf zout
- 1½ theelepel pumpkin spice kruiden* (of koek- en speculaaskruiden)
- 2 verse vijgen
Pumpkin spice kruidenmix (optioneel om zelf te maken)
- 1 theelepel gember
- ½ theelepel kaneel
- ¼ theelepel nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen en doe ze in een kom. Voeg hier alle natte ingrediënten aan toe: de pompoenpuree, gesmolten roomboter en vanille extract.
- Mix alle droge ingrediënten in een andere kom: de Steviala ery bronze (of basterdsuiker), zelfrijzend bakmeel, volkoren speltmeel, bakpoeder en pumpkin spice kruiden.
- Mix het tot een mooi glad beslag door beetje bij beetje de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe te voegen. Gebruik hierbij een handmixer of garde.
- Vet 8 kleine bakvormpjes in. Ik heb Ø10cm quichevormpjes gebruikt van de Hema. (Je kunt ook een muffin bakvorm gebruiken, dan worden ze iets kleiner en maak je er totaal 10-12.)
- Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Snijd de verse vijgen in plakjes en leg op ieder taartje een plakje vijg.
- Zet de taartjes nu 25 minuten in de oven op 180 graden.
- Serveertip: top ze af met wat (gesmolten) speculoospasta en mini kruidnootjes, maar ook heerlijk met wat vanille (soja)kwark of een bolletje ijs bij!
Notities
Voedingswaarden: 159 kcal • 28g khd • 4g eiwit • 2g vet • 3g vezels
📸 Recept bewaren? Opslaan op Instagram!