Oké jongens, de vegan rendang 2.0, oftewel: de Beyond Rendang. Hij heet niet voor niets 2.0, want ik maak ‘m normaal gesproken altijd met jackfruit. Heel lekker. Maar déze is niet normaal! De Beyond Burger zorgt voor een super vlezige structuur die ik persoonlijk met jackfruit niet na kan bootsen. Must try!!!



Vegan Rendang 2.0
The Beyond Rendang!
Equipment
- Grote (gietijzeren) pan
Ingrediënten
Vegan rendang
- 4 Beyond Burgers van Beyond Meat
- 400 milliliter kokosmelk
- 100 gram sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 20 gram gember
- 2 stengels citroengras
- 50 gram cashewnoten
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1½ theelepel korianderzaad
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel laos
- ½ theelepel kruidnagel
- ½ theelepel chilivlokken
- 2 eetlepels zonnebloemolie (of avocado-/kokosolie)
- 1 eetlepel ketjap manis
Kokosrijst
- 300 gram rijst of 150 gram rijst + 200-300 gram bloemkoolrijst
- Flinke scheut kokosmelk
Sambalboontjes
- 500 gram sperziebonen
- 1 eetlepel sambal
Instructies
Vegan rendang
- Hak de sjalotten, knoflook, peper, gember en citroengras grof.
- Doe alle ingrediënten behalve de burgers en kokosmelk in een keukenmachine. Voeg een scheutje water toe en mix het dan tot een dikke currypasta.
- Snijd de burgers ieder in 8 stukken. Verhit een grote pan en bak de burgers hier een paar minuten in aan. Zonder olie!
- Als ze rondom zijn gebakken, voeg je de currypasta toe en bak je die 2 minuten mee. Leg een knoopje in de buitenste lagen van het citroengras (zo komen de smaken goed vrij). Voeg de kokosmelk en citroengras toe aan de pan.
- Laat de pan met deksel minimaal een uur stoven op laag vuur. Blijf regelmatig roeren.
Kokosrijst
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Bak de rijst (eventueel gemixt met een beetje bloemkoolrijst) in een grote wok met een scheutje kokosmelk en wat zout.
Sambalboontjes
- Dop en halveer de boontjes. Kook ze 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
- Bak de boontjes in een koekenpan met een grote eetlepel sambal.
🎥 Video van het recept zien? Opslaan op Instagram!