Vegan rendang

1.1K

VEGAN • VEGETARISCH • LACTOSEVRIJ •  KOOLHYDRAATARM

Ohhhh I love Indisch eten! 🧡 Dit recept voor rendang is op basis van jackfruit en helemaal vegan. Het zijn veel ingrediënten, maar het recept is super makkelijk. Binnen 20 minuutjes staat je pannetje te pruttelen en dan is het een kwestie van geduld hebben terwijl je keuken zich vult met heerlijke geuren 😍

Vegan rendang

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch, Indisch
Porties 4 personen
calorieën 301 kcal

Equipment

  • Stoofpan of gietijzeren pan
  • Keukenmachine/foodprocessor

Ingrediënten
  

  • 2 blikken young jackfruit
  • 800 milliliter kokosmelk light of 600 milliliter gewone kokosmelk
  • 3 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rawit peper
  • 20 gram verse gember
  • 2 stengels citroengras buitenste lagen eraf, wel bewaren!
  • 50 gram macadamia of cashew noten
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • 1,5 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel laos
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 eetlepel ketjap manis

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten behalve de jackfruit en kokosmelk in een keukenmachine. Dus: de sjalotten, knoflook, rode peper en gember grof gesneden. Haal van de stengels citroengras de buitenste lagen eraf (bewaar deze wel) en snijd het binnenste deel in grove stukken. Voeg tot slot de noten, alle kruiden, zonnebloemolie en ketjap manis toe. Zit alles in de keukenmachine? Mix het dan tot een dikke currypasta. En vergeet niet om even te ruiken… die geur!
  • Spoel de jackfruit af en snijd de stukken in tweeën.
  • Doe de currypasta in een grote pan en bak deze even aan. Doe daarna de jackfruit erbij en bak nog 2 minuutjes.
  • Doe nu de kokosmelk erbij en voeg de buitenkant van het citroengras toe. Kneus deze of leg er een knoopje in, zo komen de smaken nog beter vrij. Deze kun je er voor het serveren weer uit vissen.
  • Laat de pan met deksel minimaal een uur stoven op laag vuur. Blijf regelmatig roeren.
  • Na een halfuurtje kun je de rendang verder laten pruttelen zonder deksel, zo kan de saus nog wat indikken. Nadat de rendang minimaal een uur heeft opgestaan is ‘ie klaar. Je kunt hem gerust langer laten stoven, bij mij staat ‘ie vaak 2 uurtjes op. Wordt het alleen nog maar lekkerder van!
  • Serveertip: lekker met wat rijst en sambalboontjes. Kook hiervoor de sperziebonen en bak ze daarna nog even op met een flinke lepel sambal.

Notities

Voedingswaarden per persoon (1/4 recept) zonder bijgerechten: 301 kcal • 20g khd • 6g eiwit • 20g vet • 8g vezels
Trefwoord boordevol groenten, Gezond, Koolhydraatarm, Lactosevrij, rendang, stoofpotje, stoven, Vega, Vegan, veganistisch, Vegetarisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Close
CourgettiConfetti © Copyright 2020. All rights reserved.
Close