Ga terug

Chocolate chip bananenbrood

Serveertip: lekker met een beetje vanille (soja)kwark!
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Gang Dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 porties
calorieën 122 kcal

Equipment

  • Cakevorm
  • Handmixer of garde
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 2 grote, rijpe bananen ±280gr
  • 3 eieren
  • 180 gram havermeel (tip: je kunt ook zelf havermout fijnmalen)
  • 30 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers
  • 85 milliliter amandelmelk ongezoet
  • 15 gram bakpoeder
  • 40 gram Steviala ery bronze of basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract optioneel
  • 60 gram Steviala chocolate chips of andere chocolate chips/zelf wat pure chocolade in stukjes hakken

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Pel de bananen en snijd er een paar plakjes af om de cake later mee te versieren. Prak de rest van de banaan met een vork en doe de geprakte banaan in een kom.
  • Voeg de eieren, havermeel, appelmoes, amandelmelk, bakpoeder, steviala en het vanille extract hieraan toe en mix alles tot een glad beslag.
  • Voeg 50 gram chocolate chips toe en spatel dit door het beslag.
  • Doe het beslag in een ingevette cakevorm en versier ‘m met de plakjes banaan en wat chocolate chips.
  • Bak het bananenbrood in 45 à 50 minuutjes gaar. Geniet ervan!

Notities

Voedingswaarden per 1/12 plak: 122 kcal • 15g khd • 4g eiwit • 4g vet • 3g vezels
Trefwoord banaan, bananenbrood, Cake, chocolade, Dessert, Gezond, Glutenvrij, havermout ontbijt, Lactosevrij, Makkelijk, toetje, tussendoortje, zoet