180gramhavermeel(tip: je kunt ook zelf havermout fijnmalen)
30gramappelmoes zonder toegevoegde suikers
85milliliteramandelmelk ongezoet
15grambakpoeder
40gramSteviala ery bronzeof basterdsuiker
1theelepelvanille extractoptioneel
60gramSteviala chocolate chipsof andere chocolate chips/zelf wat pure chocolade in stukjes hakken
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Pel de bananen en snijd er een paar plakjes af om de cake later mee te versieren. Prak de rest van de banaan met een vork en doe de geprakte banaan in een kom.
Voeg de eieren, havermeel, appelmoes, amandelmelk, bakpoeder, steviala en het vanille extract hieraan toe en mix alles tot een glad beslag.
Voeg 50 gram chocolate chips toe en spatel dit door het beslag.
Doe het beslag in een ingevette cakevorm en versier ‘m met de plakjes banaan en wat chocolate chips.
Bak het bananenbrood in 45 à 50 minuutjes gaar. Geniet ervan!
Notities
Voedingswaarden per 1/12 plak: 122 kcal • 15g khd • 4g eiwit • 4g vet • 3g vezels