Ga terug

Vegan pompoen-vijgen taartjes

Lekker met wat speculoospasta en mini kruidnootjes of schuddebuikjes!
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert, Taart, Tussendoortje
Porties 8 taartjes
calorieën 159 kcal

Equipment

  • Ø10 centimeter quichevormpjes (ik heb ze van Hema, je kunt ook een muffin bakvorm gebruiken, dan worden ze iets kleiner en maak je er totaal 10-12)
  • Handmixer of garde
  • Oven

Ingrediënten
  

Alle ingrediënten

  • 3 bananen
  • 150 gram pompoenpuree (tip: pompoen babyhapje van AH!)
  • 20 gram vegan roomboter
  • 80 gram Steviala ery bronze of basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • 110 gram volkoren speltmeel of havermeel, boekweitmeel of extra zelfrijzend bakmeel
  • 8 gram bakpoeder
  • Snuf zout
  • theelepel pumpkin spice kruiden* (of koek- en speculaaskruiden)
  • 2 verse vijgen

Pumpkin spice kruidenmix (optioneel om zelf te maken)

  • 1 theelepel gember
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en doe ze in een kom. Voeg hier alle natte ingrediënten aan toe: de pompoenpuree, gesmolten roomboter en vanille extract.
  • Mix alle droge ingrediënten in een andere kom: de Steviala ery bronze (of basterdsuiker), zelfrijzend bakmeel, volkoren speltmeel, bakpoeder en pumpkin spice kruiden.
  • Mix het tot een mooi glad beslag door beetje bij beetje de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe te voegen. Gebruik hierbij een handmixer of garde.
  • Vet 8 kleine bakvormpjes in. Ik heb Ø10cm quichevormpjes gebruikt van de Hema. (Je kunt ook een muffin bakvorm gebruiken, dan worden ze iets kleiner en maak je er totaal 10-12.)
  • Verdeel het beslag over de bakvormpjes. Snijd de verse vijgen in plakjes en leg op ieder taartje een plakje vijg.
  • Zet de taartjes nu 25 minuten in de oven op 180 graden.
  • Serveertip: top ze af met wat (gesmolten) speculoospasta en mini kruidnootjes, maar ook heerlijk met wat vanille (soja)kwark of een bolletje ijs bij! 

Notities

Voedingswaarden: 159 kcal • 28g khd • 4g eiwit • 2g vet • 3g vezels
Trefwoord appeltaart, bakken, Cake, cakejes, Dessert, Gezond, gezond bakken, Herfst, Lactosevrij, Makkelijk, Plantaardig, Pompoen, Snack, taartje, toetje, tussendoortje, Vegan, veganistisch, vijgen, zoet