2eetlepelszoetstof of honing/maple syrup(ik gebruik Steviala sweet & vanilla)
1theelepelvanille extract
Voor erbij: een beetje vanille (soja)kwark of een bolletje ijs
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi het diepvriesfruit in je magnetron of in een pannetje. Hak de aardbeien met een lepel in iets kleinere stukjes.
Verdeel het diepvriesfruit over een kleine ovenschaal. (Je kunt ook een grote ovenschaal gebruiken, doe dan het recept keer twee!)
Snijd de banaan in plakjes en verdeel deze over het rode fruit.
Doe de havermout, amandelmeel, gepofte spelt, appelmoes, gesmolten roomboter, zoetstof en vanille extract in een grote kom. Meng met een lepel of je handen tot een plakkerige crumble. Verdeel dit over het fruit.
Zet de crumble 25-30 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin is gebakken.
Serveer met een lepel vanille (soja)kwark of een bolletje ijs!