Ga terug

Mini taco's met vegan tonijntartaar, srirachamayo & mango-komkommer crunch

Glutenvrije optie: gebruik glutenvrije tortilla's
Totale tijd 35 minuten
Gang Borrelhapje, Shared dining, Tussengerecht, Voorgerecht
Porties 12 stuks

Equipment

  • Muffinvorm of een andere vorm om de mini-taco’s tussen te klemmen in de oven
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 4 tortillas (ik gebruikte volkoren tortilla’s en @seamorefood zeewiertortilla’s, maar je kunt ook glutenvrije tortilla's gebruiken)
  • 230 gram Vegan Zeastar Notuna Sashimi
  • 30 gram vegan mayonaise
  • 60 gram sojakwark ongezoet
  • 10 gram srirachasaus
  • Scheutje sojasaus
  • Scheutje rijstazijn
  • 150 gram mango (rijp)
  • 150 gram komkommer
  • 1-2 bosuitjes
  • 102 rawit pepertjes (deze kun je weglaten als je niet van spicy houdt)
  • Optioneel: sesamzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de vegan tonijnsashimi ontdooien.
  • Neem een groot glas (diameter ±8-9cm) en zet dit op zijn kop aan de rand van de tortilla. Snijd hier met een mesje omheen zodat je een mini tortilla krijgt. Herhaal dit tot je 12 stuks hebt. Leuk om verschillende kleuren tortilla’s te gebruiken!*
  • *Anti-voedselverspilling tip! 🌱 Snijd de ‘restjes’ van de tortilla’s in kleine stukjes en bak deze mee in de oven. Zo krijg je zelfgemaakte tortillachips die je met een lekker dipje kunt serveren!
  • Spray de mini tortilla’s in met een bakspray of smeer ze in met een heel klein beetje olijfolie. Strooi er wat zout overheen.
  • Zet een muffinvorm op zijn kop neer. Klem hier de tortilla’s tussen zodat ze een taco-vorm krijgen 🌮 Zet ze zo’n 7 minuutjes in de oven en laat ze dan goed afkoelen. Doe dit eventueel in 2 sessies als niet alle taco’s tegelijk op de muffinvorm passen.
  • Snijd de vegan tonijn in heel kleine blokjes. Meng ze in een schaaltje met een scheutje sojasaus.
  • Voeg dan de sojakwark, vegan mayonaise en srirachasaus toe aan de vegan tonijn en meng goed met elkaar. 
  • Snijd de mango, komkommer en bosui in heel kleine stukjes en doe dit bij elkaar in een schaaltje. Voeg een klein scheutje rijstazijn toe en een of twee dungesneden rawit pepertjes. Houd je niet van spicy? Laat deze dan weg. 
  • Vul de mini taco’s met de vegan tonijntartaar en top ze af met een beetje mango-komkommer crunch en sesamzaadjes. Doe dit vlak voor je ze gaat serveren, zo blijven de taco's lekker knapperig.
Trefwoord amandelen, Borrelhapje, borrelhapjes, borrelplank, Gezond, gezond bakken, Glutenvrij, kerst, kerstinspiratie, kerstmenu, kookclub, Lactosevrij, mini taco's, Plantaardig, shared dining, taco's, tortilla, Vegan, veganistisch, Wraps