Ga terug

Zelfgemaakte peer-balsamico jam

Lekker bij een kaasplankje of op brood!
Totale tijd 15 minuten
Gang Beleg, Borrelhapje
Porties 1 klein potje

Ingrediënten
  

  • 1 peer
  • 3 eetlepels balsamico azijn

Instructies
 

  • Schil de peer en snijd ‘m in hele kleine blokjes.
  • Doe ze in een pannetje met 2 eetlepels water en laat 5-10 minuten pruttelen op hoog vuur. Blijf goed roeren! Je mag met de lepel de stukken peer een beetje kapot maken, zodat het een dikke puree wordt.
  • Voeg op het laatste moment de balsamicoazijn toe, roer even en laat nog 1 minuutje pruttelen. 
  • Doe de peer-balsamico jam in een klein potje en serveer bij je kaasplank!
Trefwoord balsamico, borrelen, Borrelhapje, borrelplank, chutney, geitenkaas, Kaasplank, kerst, luxe, Makkelijk, Peer, peren, snel, vijgenjam, zelfgemaakt, zoet