Hak de sjalotten, knoflook, peper, gember en citroengras grof.
Doe alle ingrediënten behalve de burgers en kokosmelk in een keukenmachine. Voeg een scheutje water toe en mix het dan tot een dikke currypasta.
Snijd de burgers ieder in 8 stukken. Verhit een grote pan en bak de burgers hier een paar minuten in aan. Zonder olie!
Als ze rondom zijn gebakken, voeg je de currypasta toe en bak je die 2 minuten mee. Leg een knoopje in de buitenste lagen van het citroengras (zo komen de smaken goed vrij). Voeg de kokosmelk en citroengras toe aan de pan.
Laat de pan met deksel minimaal een uur stoven op laag vuur. Blijf regelmatig roeren.
Kokosrijst
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Bak de rijst (eventueel gemixt met een beetje bloemkoolrijst) in een grote wok met een scheutje kokosmelk en wat zout.
Sambalboontjes
Dop en halveer de boontjes. Kook ze 5 minuten in ruim water met een beetje zout.
Bak de boontjes in een koekenpan met een grote eetlepel sambal.