Glutenvrij: gebruik glutenvrije pita's of naan.Lactosevrij: vervang de feta door vegan feta.Vegan: laat het ei weg of vervangen het met stukjes tempeh of tofu + gebruik vegan feta.
Verwarm de oven voor op 180 graden of gebruik je airfryer. Dit doe ik zelf altijd, gaat lekker snel!
Snijd de pompoen in kleine blokjes, ongeveer zo groot als dobbelstenen. Mix 1 theelepel curry madras kruiden en wat zout door de pompoen en bak deze 15 minuten in je airfryer (of 20 minuten in je oven) op 180 graden.
Snijd de bloemkool in kleine stukjes, ongeveer even groot als de pompoen. Voeg deze toe aan de pompoen zodra de tijd is verstreken en bak dit samen nog 15 minuutjes (airfryer) of 20 minuutjes (oven).
Snijd de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote hapjespan. Voeg na 2 minuten de tomatenpuree, 1 theelepel curry madras kruiden, ½ theelepel kurkuma en een snuf zout toe.
Bak alles nog 1 minuutje en voeg dan de AH kokos keuken, tomatenpassata, tuinerwtjes, pompoen en bloemkool toe. Laat 5 minuutjes pruttelen zonder deksel.
Maak met je spatel twee holletjes in de shakshuka en breek daar de eieren in. Doe het deksel op de pan en laat dit op laag tot middelhoog vuur staan. Houd de eitjes in de gaten. De shakshuka is klaar zodra het eiwit gestold is en ze zo gaar zijn als jij lekker vindt! Ik vind het lekker als ze nog een beetje zacht zijn vanbinnen.
Serveer met wat naan of een pita broodje, verse koriander (tenzij je dit naar zeepsop vindt smaken) en brokkel er wat feta overheen. Eet smakelijk!