Ga terug

Vega kip-kerrie spread

Vegan optie: gebruik vegan mayo
Totale tijd 15 minuten
Gang Appetizer, Beleg, Bijgerecht, Borrelhapje, Brood, Broodbeleg, Side Dish, Snack, Spread, Tussendoortje
Porties 200 gram
calorieën 200 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1/2 blik Fairtrade Original Young Jackfruit
  • 20 gram Calvé licht & romig of vegan mayonaise
  • 40 gram sojakwark ongezoet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel pikant paprikapoeder of meer naar smaak
  • 1 theelepel kerriepoeder of meer naar smaak

Instructies
 

  • Laat de jackfruit uitlekken, spoel het af met water en trek de stukjes een beetje uit elkaar met je handen.
  • Snipper een sjalotje en een teentje knoflook en bak deze glazig. Doe hier de jackfruit bij en voeg een snuf zout, beetje pikant paprikapoeder en een flinke theelepel kerriepoeder toe. Bak dit een paar minuutjes.
  • Doe alles nu op een snijplank en hak het fijn met een groot keukenmes. Doe het in een schaaltje en voeg de Calvé licht & romig, sojakwark en citroensap toe. Meng alles goed met elkaar.
  • Proef en voeg naar smaak nog meer kerriepoeder, paprikapoeder, zout en citroensap toe. Lekker op brood of met wat crackertjes bij de borrel!

Notities

Voedingswaarden per 100 gram: 100 kcal • 10,5g khd • 3,5g eiwit • 3,5g vet • 7g vezels
Trefwoord Beleg, Borrel, Borrelhapje, Broodbeleg, Gezond, Plantaardig, Snack, Vega, Vegan, Vegetarisch