Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte vijgenjam
Lekker bij een kaasplankje of als jam op brood of een croissantje!
Recept afdrukken
Pin recept
Gang
Borrelhapje, Dessert
Porties
1
jampotje
Equipment
Steelpannetje of kleine kookpan4
Staafmixer
Ingrediƫnten
4
verse vijgen
6
gedroogde vijgen
5
eetlepels
water
1
eetlepel
honing of maple syrup
Instructies
Snijd de verse en gedroogde vijgen in kleine stukjes.
Doe ze in een klein pannetje met een scheutje water en een eetlepel honing of maple syrup.
Zet het vuur hoog en laat alles 5 minuten pruttelen terwijl je blijft roeren.
Mix met je staafmixer tot een mooie gladde vijgenjam!
Trefwoord
borrelen, borrelhapjes, borrelplank, geitenkaas, Glutenvrij, Kaasplank, kazen, kleurrijk, lavendelkaas, oude geitenkaas, oude kaas, pestokaas, vijgen, vijgenjam