Ga terug

Zelfgemaakte vijgenjam

Lekker bij een kaasplankje of als jam op brood of een croissantje!
Gang Borrelhapje, Dessert
Porties 1 jampotje

Equipment

  • Steelpannetje of kleine kookpan4
  • Staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 4 verse vijgen
  • 6 gedroogde vijgen
  • 5 eetlepels water
  • 1 eetlepel honing of maple syrup

Instructies
 

  • Snijd de verse en gedroogde vijgen in kleine stukjes.
  • Doe ze in een klein pannetje met een scheutje water en een eetlepel honing of maple syrup.
  • Zet het vuur hoog en laat alles 5 minuten pruttelen terwijl je blijft roeren.
  • Mix met je staafmixer tot een mooie gladde vijgenjam!
Trefwoord borrelen, borrelhapjes, borrelplank, geitenkaas, Glutenvrij, Kaasplank, kazen, kleurrijk, lavendelkaas, oude geitenkaas, oude kaas, pestokaas, vijgen, vijgenjam