Ga terug

Zeewierpasta met crunchy vegan bacon

Vegan + lactosevrije optie: gebruik vegan parmezaanse kaas
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
calorieën 498 kcal

Ingrediënten
  

  • 50 gram Seamorefood zeewierpasta
  • 100 gram verse tagliatelle of vegan tagliatelle
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3-4 plakjes Vegan bacon van VeganZeastar
  • 60 gram diepvries tuinerwten of doperwten
  • 50 gram (vegan) parmezaanse kaas (geraspt)
  • 250 milliliter RudeHealth amandelmelk
  • Halve bloemkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • Verse peterselie

Instructies
 

  • Kook de zeewierpasta 20 minuten in ruim water met een groentebouillonblokje. Kijk op de verpakking van de verse tagliatelle hoe lang deze moet koken, is dat bijvoorbeeld 3 minuten, gooi de tagliatelle dan tijdens de laatste 3 minuten bij de zeewierpasta zodat deze gelijk kan meekoken. Apart koken kan natuurlijk ook!
  • Terwijl de pasta kookt, kun je alvast de pastasaus maken. Snijd de bloemkool in blokjes, het hoeven geen mooie roosjes te zijn want je gaat het straks pureren. Was de bloemkool en doe deze in een pan met 250 milliliter amandelmelk, de knoflook (grofgehakt), nootmuskaat en een flinke snuf zout.
  • Breng aan de kook. Prik af en toe in de bloemkool, zodra deze beetgaar is haal je de pan van het vuur. Pureer met je staafmixer (of in de blender) tot een gladde saus. Roer hier nog 20 gram geraspte parmezaanse kaas doorheen.
  • Giet de zeewierpasta en tagliatelle na 20 minuten af. Doe de helft van de pastasaus en de tuinerwtjes bij de pan met pasta en meng alles door elkaar.
  • Bak de plakjes vegan bacon krokant in een koekenpan. Leg ze daarna op een keukenpapiertje. 
  • Snijd de plakjes bacon in stukjes en hak de peterselie fijn.
  • Neem twee diepe borden voor het serveren. Verwarm de pasta en de saus nog even kort. Verdeel dan eerst de saus en vervolgens de pasta over de twee borden. Strooi de bacon, peterselie en resterende parmezaanse kaas over de pasta. Eet smakelijk!

Notities

Voedingswaarden per persoon: 498 kcal • 64g khd • 26g eiwit • 16g vet • 18g vezels
Trefwoord Avondeten, bacon, carbonara, Diner, duurzaam, Gezond, healthy comfort food, Hoofdgerecht, Lactosevrij, pasta, rudehealth, seamorefood, tagliatelle, Vega, Vegan, veganistisch, Vegetarisch, zeewier, zeewierpasta, zeewiertagliatelle