Ga terug

Appel-pompoen pannenkoekjes

Lactosevrije optie: vervang de vanillekwark door (vanille) sojakwark.
Totale tijd 15 minuten
Gang Brunch, Dessert, Lunch, Ontbijt
Porties 1 persoon
calorieën 309 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 1 appel
  • 30 gram volkoren boekweitmeel of (volkoren) speltmeel, havermeel of bloem
  • 60 gram pompoenpuree (tip: biologisch pompoen babyhapje van de AH!)
  • 50 gram vanillekwark of (vanille) sojakwark
  • 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden of kaneel
  • 1 ei
  • Snuf bakpoeder
  • Snuf zout
  • Toppings naar keuze! Tips: verse vijgen, mini chocoladekruidnootjes en caramelsaus

Instructies
 

  • Was de appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd dunne plakjes van de appel. (Heb je geen appelboor, dan kun je de appel ook in dunne partjes snijden!)
  • Doe alle ingrediënten, behalve de appel, in een kom. Mix een minuutje tot een glad beslag.
  • Bak 6 à 7 kleine pannenkoekjes in een koekenpan op middelhoog vuur. Doe steeds een beetje beslag in de pan zodat het een pannenkoekje wordt ter grootte van de plakjes appel. Doe op ieder pannenkoekje een schijfje appel. Wacht tot de onderkant goudbruin is en keer ze dan om, bak de andere kant ook goudbruin. Herhaal tot het beslag op is!
  • Serveer ze met toppings naar keuze. Ik ging voor Callowfit salty caramel saus, mini chocoladekruidnoten (UHM YES) en verse vijgen!

Notities

Voedingswaarden hele recept, zonder toppings: 309 kcal • 45g khd • 15g eiwit • 6g vet • 5g vezels
Trefwoord 15 minuten, appel, brunch, Dessert, Gezond, Glutenvrij, havermout ontbijt, Herfst, herfstrecept, Lactosevrij, lunch, Makkelijk, pancakes, pannenkoeken, pannenkoekjes, Pompoen, snel, toetje, vijgen