6tortilla's of groentewraps(ik gebruik tortillas van Mama Lupe's, dat zijn koolhydraatarme wraps)
90gramgeraspte kaas 30+
Jalapeño pepers(optioneel)
Pico de gallo
1rode ui
150gramcherrytomaatjes
Eenhandjeverse koriander
Guacamole
1avocado
100gramsojakwark ongezoetof griekse yoghurt
Snufchilipoeder
Snufzout
Gezonde crème fraiche
200gramsojakwark ongezoetof griekse yoghurt
Sap van een halve limoen
Snufzout
Instructies
Snijd de tomaten en aubergine in blokjes en de puntpaprika in reepjes.
Hak de rawit peper en knoflook fijn en fruit ze aan in een pan. Voeg dan de tomatenpuree en kruiden toe en bak een minuutje mee. Voeg dan het vega gehakt, de passata, alle groenten, kidneybonen en mais toe. Laat alles 20-30 minuutjes pruttelen op laag vuur.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten voor de pico de gallo in een hakmolen en pulseer deze een paar keer snel achter elkaar totdat alles in grove stukjes gehakt is. Zelf fijnsnijden kan ook! Zet het daarna apart in een schaaltje.
Doe dan alle ingrediënten voor de guacamole in de hakmolen (of gebruik een staafmixer) en mix tot je een mooie gladde avocadocrème hebt. Je kunt het ook prakken met een vork!
Mix de sojakwark, citroen en snuf zout in een schaaltje.
Doe de tortilla’s in een grote ovenschaal, verdeel de vulling over alle tortilla’s en vouw ze dicht. Strooi de geraspte kaas eroverheen en laat de burrito's zo’n 10-15 minuten gratineren in de oven.
Serveer met alle bijgerechtjes, verse koriander en eventueel jalapeño pepers 🤤