Ga terug

Citroen bastogne havermoutje

Vegan + lactosevrije optie: gebruik vegan citoenyoghurt
Glutenvrije optie: vervang de bastogne door een lekker glutenvrij koekje naar keuze
Totale tijd 10 minuten
Gang Brunch, Ontbijt
Porties 1 persoon

Equipment

  • Klein pannetje
  • Rasp

Ingrediënten
  

  • 35 gram havermout
  • Halve courgette
  • 180 milliliter amandelmelk ongezoet
  • 1 eetlepel Steviala kristal sweet vanilla of kristalsuiker, vanillesuiker, honing
  • 4 eetlepels citroenkwark
  • 1 bastognekoekje
  • Je favoriete rode fruit

Instructies
 

  • Rasp de halve courgette met een fijne rasp. Doe de courgette, havermout, amandelmelk en Steviala kristal sweet vanille (of vanillesuiker, gewone suiker, honing) in een pannetje en zet het op middelhoog vuur. Blijf regelmatig roeren!
  • Na een paar minuutjes is je havermout lekker dik geworden. Doe ’t in een schaaltje en schep 4 grote eetlepels citroenkwark in het midden. Roer één keer met de lepel door de havermout zodat er een mooie citroenyoghurt-swirl in de havermout komt.
  • Versier je ontbijtje met wat vers rood fruit en een bastognekoekje!
Trefwoord bastogne, brunch, citroen, courgette, courgette havermout, Gezond, Glutenvrij, havermout, havermout ontbijt, Lactosevrij, Makkelijk, steviala, Vegan, Veggies for breakfast