200gramvegan zalm van Vegan Zeastar (te koop bij Jumbo in het vriesvak)of gewone zalm
60gramsojabonen
100gramwakame
100gramwortel
100gramkomkommer
100gramradijs
1avocado
4eetlepelssojakwark ongezoet
2theelepels(vegan) mayonaise
1theelepelsrirachaof wasabi, ook lekker
Scheutjesojasaus
Optioneel: sesamzaadjes
Instructies
Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet daarna apart in een schaaltje en meng het met een scheutje sojasaus.
Snijd de wortel, komkommer, radijs en avocado in plakjes of kleine stukjes, wat je zelf fijn vindt eten. Serveertips: leuk om de komkommer te raspen met een dunschiller en op te rollen + de wortel in lange slierten te snijden met een spiraalsnijder! Je kunt ze ook gewoon raspen of kleinsnijden.
Maak een sausje van de sojakwark, mayonaise en sriracha of wasabi. Wat jij lekkerder vindt!
Doe nu alles één voor een in een diep bord. De rijst, zalm, sojabonen, wakame, alle groenten en verdeel vervolgens het sausje er overheen. Ook lekker met nog een scheutje sojasaus en wat sesamzaadjes.