Ga terug

Pokébowl met vegan zalm & srirachamayo

Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen
calorieën 478 kcal

Equipment

  • Kookplan
  • Optioneel: rasp of dunschiller of spiraalsnijder

Ingrediënten
  

  • 70 gram rode rijst
  • 200 gram vegan zalm van Vegan Zeastar (te koop bij Jumbo in het vriesvak) of gewone zalm
  • 60 gram sojabonen
  • 100 gram wakame
  • 100 gram wortel
  • 100 gram komkommer
  • 100 gram radijs
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels sojakwark ongezoet
  • 2 theelepels (vegan) mayonaise
  • 1 theelepel sriracha of wasabi, ook lekker
  • Scheutje sojasaus
  • Optioneel: sesamzaadjes

Instructies
 

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet daarna apart in een schaaltje en meng het met een scheutje sojasaus.
  • Snijd de wortel, komkommer, radijs en avocado in plakjes of kleine stukjes, wat je zelf fijn vindt eten.
    Serveertips: leuk om de komkommer te raspen met een dunschiller en op te rollen + de wortel in lange slierten te snijden met een spiraalsnijder! Je kunt ze ook gewoon raspen of kleinsnijden.
  • Maak een sausje van de sojakwark, mayonaise en sriracha of wasabi. Wat jij lekkerder vindt!
  • Doe nu alles één voor een in een diep bord. De rijst, zalm, sojabonen, wakame, alle groenten en verdeel vervolgens het sausje er overheen. Ook lekker met nog een scheutje sojasaus en wat sesamzaadjes.

Notities

Voedingswaarden: 478 kcal • 60g khd • 15g eiwit • 19g vet • 7g vezels
Trefwoord Buddha bowl, Diner, Eiersalade, Gezond, Glutenvrij, Hoofdgerecht, Lactosevrij, lunch, Maaltijdsalade, Plantaardig, Pokébowl, Vegan, veganistisch, Vegetarisch