4-5eetlepelsSteviala Frostof andere zoetstof/poedersuiker
Instructies
Muffins
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de havermeel, amandelmeel, Steviala (of basterdsuiker), skyr, eieren, bakpoeder en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix dit tot een glad beslag.
Rasp de winterpeen (gebruik de fijne kant van de rasp).
Voeg de winterpeen en de rozijnen toe aan het beslag en roer alles goed door elkaar.
Verdeel het beslag over zo’n 12-14 muffinvormpjes. Tip: gebruik je papieren vormpjes, doe dan een dubbele laag zodat het bakje iets steviger is.
Versier de muffins met een pecannootje en een dun plakje appel.
Zet ze nu 25 minuutjes in de oven. Serveer ze met zelfgemaakte frosting of bijvoorbeeld wat vanillekwark!
Frosting
Doe de kwark, zoetstof en een flinke snuf koek- en speculaaskruiden in een kommetje en meng goed. Serveer een of twee eetlepels van de frosting bij iedere muffin!