Ga terug

Carrotcake muffins met appel

Lactosevrije optie: gebruik sojakwark of lactosevrije kwark
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 14 muffins
calorieën 114 kcal

Equipment

  • Muffinvormpjes
  • Oven

Ingrediënten
  

Muffins

  • 160 gram havermeel (tip: zelf havermout fijnmalen)
  • 50 gram amandelmeel
  • 150 gram Isey Skyr gebakken appel of lactosevrije/soja kwark
  • 4 eieren
  • 180 gram winterpeen of wortel
  • 40 gram Steviala Ery Bronze of basterdsuiker
  • 30 gram rozijnen
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • Halve appel
  • 14 pecannoten

Gezonde frosting

  • 300 gram sojakwark
  • 4-5 eetlepels Steviala Frost of andere zoetstof/poedersuiker

Instructies
 

Muffins

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de havermeel, amandelmeel, Steviala (of basterdsuiker), skyr, eieren, bakpoeder en koek- en speculaaskruiden in een kom en mix dit tot een glad beslag.
  • Rasp de winterpeen (gebruik de fijne kant van de rasp).
  • Voeg de winterpeen en de rozijnen toe aan het beslag en roer alles goed door elkaar.
  • Verdeel het beslag over zo’n 12-14 muffinvormpjes. Tip: gebruik je papieren vormpjes, doe dan een dubbele laag zodat het bakje iets steviger is.
  • Versier de muffins met een pecannootje en een dun plakje appel.
  • Zet ze nu 25 minuutjes in de oven. Serveer ze met zelfgemaakte frosting of bijvoorbeeld wat vanillekwark!

Frosting

  • Doe de kwark, zoetstof en een flinke snuf koek- en speculaaskruiden in een kommetje en meng goed. Serveer een of twee eetlepels van de frosting bij iedere muffin!

Notities

Voedingswaarden: 114 kcal • 11g khd • 6g eiwit • 5g vet • 2g vezels
Trefwoord appel, carrotcake, Dessert, gezond ontbijt, Glutenvrij, Lactosevrij, Makkelijk, muffins, nagerecht, pecan, pecannoten, Snack, toetje, tussendoortje, worteltaart