10grameiwitpoeder vanille/naturelof 10 gram extra havermout
50gramcourgette
30gramappelmoes zonder suiker
30gramzuivelspread light
40gramsojakwark ongezoet
50gramdiepvries bosbessen(ik gebruik de diepvries biologische wilde bosbessen van AH, die zijn super lekker!)
2(diepvries) aardbeien
Blokjewitte chocola
2eetlepelsSteviala Frost of poedersuiker
1theelepelvanille extract
Snufbakpoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de havermout in de keukenmachine (blender of staafmixer werkt ook) en maal het fijn.
Rasp de courgette. Voeg de courgette, appelmoes, eiwitpoeder, 25 gram bosbessen, 1 aardbei, 1 eetlepel steviala frost, een paar cheesecake sweet drops (of vanille extract) en een snuf bakpoeder toe aan de keukenmachine. Mix alles in 2-3 minuutjes tot een luchtig beslag.
Snijd het stukje witte chocola in kleine stukjes.
Maak nu de cheesecake vulling: doe de sojakwark, zuivelspread, Steviala Frost (of poedersuiker) en de helft van de chocola in een schaaltje en meng dit goed met elkaar.
Doe de helft van het beslag in een ingevet éénpersoons ovenschaaltje. Schenk vervolgens de cheesecake vulling in het midden en doe de rest van het beslag er weer bovenop. Versier ‘m met wat plakjes aardbei en de rest van de bosbessen.
Zet 20 minuutjes in de oven en serveer met de rest van de witte chocola. Geniet ervan!