2eetlepelsItaliaanse kruiden(of andere kruiden naar keuze)
Flinke hand basilicum
Scheutje citroensap
Instructies
Snijd de sjalot in halve ringen. Fruit deze aan in een grote pan. Snijd de knoflook in plakjes en voeg deze toe aan de pan.
Snijd de courgette en prei in grove stukken en voeg toe aan de pan, samen met de Italiaanse kruiden en wat zout & peper. Bak dit een paar minuutjes en blijf regelmatig roeren.
Kook ondertussen wat water en voeg dit na zo’n 2 à 3 minuutjes toe aan de pan, totdat de groenten nét niet helemaal onder water staan. Voeg vervolgens de tuinerwten en bouillonblokjes toe.
Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Voeg na een kwartiertje lekker veel basilicum en een flinke scheut citroensap toe. Pureer alles tot een gladde soep met een staafmixer.
Breng op smaak met zout & peper en serveer met wat verse basilicum. En lekker wat broodjes. Enjoy!