Ga terug

Groen soepje

Super makkelijk & snel soepje. Serveer met wat soepstengels of verse broodjes!
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep, Voorgerecht
Porties 4 personen
calorieën 180 kcal

Equipment

  • Soeppan
  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 grote sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 courgettes
  • 2 dikke preien
  • 300 gram diepvries tuinerwten/doperwten
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden (of andere kruiden naar keuze)
  • Flinke hand basilicum
  • Scheutje citroensap

Instructies
 

  • Snijd de sjalot in halve ringen. Fruit deze aan in een grote pan. Snijd de knoflook in plakjes en voeg deze toe aan de pan.
  • Snijd de courgette en prei in grove stukken en voeg toe aan de pan, samen met de Italiaanse kruiden en wat zout & peper. Bak dit een paar minuutjes en blijf regelmatig roeren.
  • Kook ondertussen wat water en voeg dit na zo’n 2 à 3 minuutjes toe aan de pan, totdat de groenten nét niet helemaal onder water staan. Voeg vervolgens de tuinerwten en bouillonblokjes toe.
  • Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Voeg na een kwartiertje lekker veel basilicum en een flinke scheut citroensap toe. Pureer alles tot een gladde soep met een staafmixer.
  • Breng op smaak met zout & peper en serveer met wat verse basilicum. En lekker wat broodjes. Enjoy!

Notities

Voedingswaarden: 180 kcal • 28g khd • 12g eiwit • 0g vet • 11g vezels
Trefwoord Avondeten, Gezond, Glutenvrij, Hoofdgerecht, mager, Makkelijk, snel, soep, Vegan, Vegetarisch, voorgerecht