Ga terug

Filodeegtaartjes met geitenkaascrème & groene asperges

Vegan en lactosevrije optie: vervang de geitenkaas door vegan feta
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Borrelhapje, Voorgerecht
Porties 8 taartjes

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • ±120 gram filodeeg (ontdooid)
  • 150 gram geitenkaas schijfjes
  • 150 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn of tijm
  • 8-10 EAT ME groene asperges
  • 80 gram gerookte amandelen of amandelen met rooksmaak
  • 1 EAT ME granaatappel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat het filodeeg even ontdooien. Vouw het dan uit en laat de verschillende dunne lagen deeg op elkaar liggen (3-4 lagen filodeeg). Snijd het in 8 stukken, zodat het 8 kleine taartbodempjes worden met ieder 3-4 laagjes filodeeg.
  • Mix de geitenkaas, hüttenkäse, rozemarijn of tijm en een snuf zout met je staafmixer tot een gladde crème. (Voeg eventueel 1-2 eetlepels olijfolie of water toe om ‘m iets vloeibaarder te maken. Het blijft wel een dikke crème!)
  • Was de asperges en snijd de kontjes eraf. Snijd ze doormidden zodat het kortere stukjes worden die op de taartjes passen, snijd ze vervolgens ook één keer over de lange kant doormidden zodat ze iets dunner worden.
  • Verdeel de geitenkaascrème over alle taartjes. Smeer ze helemaal in en laat de buitenste halve centimeter van de taartjes vrij. Leg dan op ieder taartje een paar stukjes asperge.
  • Zet de filodeegtaartjes 25-30 minuten in de oven, tot de randjes van het filodeeg mooi goudbruin zijn geworden.
  • Haal ondertussen de pitjes uit de granaatappel (pas op je kleding!) en hak de amandelen in kleinere stukjes.
  • Serveer de taartjes met de gerookte amandelen en granaatappelpitjes.
Trefwoord amandelen, Borrelhapje, filodeeg, filodeegtaartje, geitenkaas, geitenkaascrème, Glutenvrij, granaatappel, hartig, kerst, kerstmenu, kerstrecept, lactosevrije optie, Makkelijk, snel, Vega, vegan optie, Vegetarisch, voorgerecht