Wil je een grote springvorm van ⌀24cm gebruiken, doe dan alle hoeveelheden in het recept keer 1,5 en verleng de baktijd met 20-30 minuutjes!
Ingrediënten
1grote appel
250gramdiepvries kersen
1eetlepelSteviala kristal sweet vanilla of vanillesuiker
65gramSteviala kristal sweet of kristalsuiker
65gramamandelmeel
65gramvolkoren speltmeel
2eieren
20gramroomboter
80gramappelmoes zonder toegevoegde suikers
8grambakpoeder
Snufzout
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de kersen in kleine stukjes den doe ze in een schaaltje.
Snijd 12 flinterdunne plakjes van de appel en bewaar die voor later, daar ga je de bovenkant van de taart nog mee versieren. Snijd de rest van de appel in kleine blokjes.
Doe de blokjes appel en de helft van de kersen (de andere helft heb je aan het einde nodig) in een grote kom en voeg hier 1 eetlepel Steviala kristal sweet vanilla (of een zakje vanillesuiker) aan toe. Schep het door elkaar.
Doe het appel-kersenmengsel in een pannetje en laat dit zo’n 5 minuutjes pruttelen op hoog vuur. Blijf goed roeren. Haal het dan van het vuur en houd het apart.
Klop de eieren luchtig. Smelt de roomboter, en voeg deze samen met de appelmoes, Steviala (of kristalsuiker) en een snuf zout toe aan de kom met eieren. Mix even kort.
Voeg dan het amandelmeel, speltmeel, bakpoeder en een flinke snuf zout toe. Mix dit nog een minuutje tot een glad beslag.
Bekleed de bodem van een springvorm (⌀18cm) met bakpapier en vet de randen in. Giet 2/3 van het beslag over de bodem. Verdeel de appel-kersenmix over het midden en schenk dan de rest van het beslag over het fruit. Versier de bovenkant van de taart met de schijfjes appel.
Zet de taart zo'n 40-45 minuutjes in de oven. Is de bovenkant mooi goudbruin, dan is 'ie klaar!
Maak nu het kersenjammetje voor bij de taart. Doe de resterende kersen in een klein pannetje en laat ze 5 minuutjes pruttelen op hoog vuur. Blijf goed roeren. Doe het daarna in een schaaltje en serveer dit op of bij de taart!