Ga terug

Romig choco & rood fruit havermoutje

Vegan & lactosevrije optie: gebruik vanille sojakwark & vegan/lactosevrije hagelslag
Totale tijd 10 minuten
Gang Brunch, Ontbijt
Porties 1 persoon

Equipment

  • Klein pannetje

Ingrediƫnten
  

  • 25 gram havermout
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 2 eetlepels Steviala kristal sweet vanille of honing/kristalsuiker
  • 150 milliliter amandelmelk ongezoet
  • 30 gram diepvries bosbessen
  • 50 gram skyr gezouten karamel of vanille sojakwark
  • 1 eetlepel chocopasta (ik gebruik Oh' Choc! van Steviala, die bevat veel minder suiker)
  • Een paar aardbeitjes
  • Strooifeest chocola, vlokken of hagelslag als feestelijke topping

Instructies
 

  • Verhit de havermout, bloemkoolrijst, zoetstof en amandelmelk in een pannetje en laat dit een paar minuutjes pruttelen.
  • Voeg de diepvries bosbessen toe, roer nog even door en doe alles dan in een kommetje.
  • Doe er 2-3 eetlepels karamel- of vanillekwark op.
  • Doe er een beetje chocopasta overheen en wat toppings naar keuze. Ik ging voor wat verse aardbeien, frambozen en choco strooifeest!
Trefwoord aardbei, aardbeien, baked oats, blauwe bessen, Bloemkool, bloemkoolrijst, boordevol groenten, bosbes, caramel, choco, chocolade, chocopasta, gezond ontbijt, havermout, havermoutje, havermoutontbijt, karamel, Koolhydraatarm, skyr, steviala, Veggies for breakfast, verstopte groenten, zoetstof