Ga terug

Romige citroen-basilicum tagliatelle met vegan chili shrimpz

Dit is een voorgerecht. Wil je het als hoofdgerecht serveren? Verdubbel dan het recept en serveer 3-4 chili shrimpz per persoon!
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, Starter, Voorgerecht
Porties 4 personen

Equipment

  • Grote kookpan
  • Airfryer of oven
  • Hapjespan of wok

Ingrediënten
  

  • 4 (of 8) Chili Shrimpz van Vegan Zeastar te koop bij Jumbo in het vriesvak
  • 100 gram vegan parmezaanse kaas
  • 100 gram vegan tagliatelle
  • 60 gram zeewiertagliatelle van Seamore of extra gewone tagliatelle
  • 250 milliliter Alpro cuisine light
  • 6 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • Veel verse basilicum half tot heel plantje
  • 100 gram groene aspergetips

Instructies
 

  • Gebruik je de zeewiertagliatelle? Kook deze dan 20 minuten in een pan met ruim water en een bouillonblokje. Giet daarna af en houd apart in een schaaltje.
  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet daarna af en houd apart in een schaaltje.
  • De chili shrimpz ga je straks bakken in je airfryer of oven. Gebruik je je oven, verwarm deze dan voor op 200 graden. Je airfryer hoef je niet voor te verwarmen.
  • Pers de teentjes knoflook en bak deze 1 minuutje in een hapjespan of wok met een beetje olijfolie. Voeg dan de Alpro cuisine light, het sap van een halve citroen en een flinke snuf zout toe.
  • Bak de chili shrimpz in 5-8 minuutjes krokant in je airfryer (180 graden) of oven (200 graden).
  • Bak de aspergetips 3 minuutjes in een koekenpan op hoog vuur. Hak ondertussen de basilicum fijn. Mag lekker veel zijn!! 
  • Voeg de zeewierpasta en tagliatelle toe aan de pan met saus warm alles een paar minuutjes op. Voeg op het laatste moment de verse basilicum en ¾ van de geraspte vegan parmezaan toe en roer nog even.
  • Verdeel de pasta over vier bordjes. Leg daarop een chili shrimp (of 2!) en een paar aspergetips. Strooi de rest van de parmezaanse kaas eroverheen en maak eventueel af met een blaadje basilicum.
Trefwoord asperges, Avondeten, basilicum, Chili, chocopasta, citroen, Diner, entree, garnalen, Hoofdgerecht, kerst, kerstdiner, kerstmenu, lemon, Plantaardig, shared dining, shrimps, shrimpz, Spaghetti, starter, tagliatelle, Vega, Vegan, veganistisch, Vegetarisch, voorgerecht, zeewier