Ga terug

Kerst kaastengels

Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje
Porties 20 stuks

Equipment

  • Oven of airfryer

Ingrediënten
  

  • Kazen naar keuze: snijd hier 20 dikke, lange repen van
  • 1 pakje filodeeg (5 dunne plakken deeg)
  • Bakspray of een beetje olijfolie

Instructies
 

  • Laat het filodeeg ontdooien. 
  • Gebruik je je oven, verwarm deze dan voor op 220 graden. Gebruik je een airfryer, dan hoef je die niet voor te verwarmen.
  • Neem één groot stuk filodeeg. Spray deze aan beide kanten in met bakspray of smeer heel licht in met een beetje olijfolie. Snijd ‘m dan in vieren (zodat je 4 vierkantjes hebt). Dit herhaal je later met de rest van het filodeeg, zodat je in totaal 20 kleinere stukjes krijgt.
  • Leg een reepje kaas aan de rand van een stukje filodeeg. Vouw de buitenste kanten van het filodeeg over de kaas zodat de uiteinden bedekt zijn, en rol de kaas nu helemaal op in het filodeeg. Alsof je een burrito oprolt 🌯 
  • Dit herhaal je met alle stukjes filodeeg en reepjes kaas.
  • Bak de kaastengels 3 minuten in je airfryer op 180 graden (vind ik het beste werken!) of 4-5 minuten in je oven op 220 graden. Tot ze mooi goudbruin zijn!
  • Lekker met wat sweet chili of mayo!
Trefwoord Borrel, borrelen, Borrelhapje, borrelhapjes, borrelplank, borrelrecept, groene pesto, henri willig, kaas, Kaasplank, kaasstengel, kaastengel, kerst, kerstrecept, Makkelijk, pestokaas, rode pesto, Truffel