Ga terug

2x super makkelijke vegan borrelsnacks

Kaas-bacon stengels & gerookte kaas-bacon rolletjes met paprika
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, Snack
Porties 50 hapjes

Equipment

  • Oven

Ingrediƫnten
  

Kaas-bacon stengels

  • 4 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • 50 gram vegan bacon
  • 30 gram vegan parmezaanse kaas

Gerookte kaas-bacon rolletjes met paprika

  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • 100 gram vegan bacon
  • 60 gram vegan parmezaanse kaas
  • 2 geroosterde puntpaprika's
  • Snuf gerookt paprikapoeder

Instructies
 

Kaas-bacon stengels

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
  • Snijd de stukjes hartige taartdeeg ieder in 5 lange reepjes.
  • Snijd de bacon in hele dunne plakjes, iets dunner dan de reepjes hartige taartdeeg.
  • Leg nu een plakje bacon op ieder reepje hartige taartdeeg en druk het er met je vingers een beetje in.
  • Pak nu de plakjes aan beide uiteinden vast en draai ze tot een mooie spiraalvormige stengel. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Spray ze nu in met een beetje bakspray (of niet vegan: smeer ze in met een geklutst eitje) en strooi overal wat vegan parmezaanse kaas overheen.
  • Bak ze ongeveer 10 minuutjes in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn gebakken! Laat ze even afkoelen zodat ze lekker krokant worden.

Gerookte kaas-bacon rolletjes met paprika

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de plakjes hartige taartdeeg ontdooien.
  • Snijd de bacon in blokjes en de puntpaprika in reepjes.
  • Strooi over ieder plakje hartige taartdeeg een beetje bacon, puntpaprika, wat vegan parmezaanse kaas en een snuf gerookt paprikapoeder. Houd 1 centimeter aan alle randen vrij.
  • Rol de plakjes hartige taartdeeg op en snijd ze in 5 stukjes. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze 15 Ć  20 minuutjes in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn gebakken!
Trefwoord bacon, bladerdeeg, borrelen, Borrelhapje, borrelhapjes, geitenkaas, hartige taartdeeg, Makkelijk, Plantaardig, snel, Vegan, veganistisch