Ga terug

Provençaalse borrelcake

Lactosevrije optie: gebruik vegan parmezaanse kaas
Totale tijd 35 minuten
Gang Borrelhapje, Tussendoortje
Porties 10 dikke plakken

Equipment

  • Cakevorm
  • Oven
  • Rasp

Ingrediënten
  

  • 125 gram bloem
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 1 zakje bakpoeder (15 gram)
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 100 milliliter amandelmelk
  • 100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • Verse Italiaanse kruiden: rozemarijn, salie, tijm, oregano (±20 gram)
  • 150 gram zongedroogde tomaten (op azijn, is een stuk minder vet!)
  • 60 gram pijnboompitten
  • 100 gram olijven (rozemarijn of knoflook)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Rasp de courgette met een fijne rasp. Knijp alles heel goed uit en leg de geraspte courgette in een vergiet, op een kom, zodat het nog even kan uitlekken.
  • Doe de bloem, speltmeel, bakpoeder en een flinke snuf zout in een grote kom. Voeg hier de eieren en amandelmelk aan toe en mix tot een glad beslag.
  • Snijd de zongedroogde tomaten en olijven in kleine stukjes en hak de verse Italiaanse kruiden heel fijn.
  • Knijp de courgette nogmaals goed uit, voeg toe aan het beslag en roer goed.
  • Voeg dan de Italiaanse kruiden, zongedroogde tomaten, pijnboompitten, olijven en parmezaanse kaas toe aan het beslag. Houd van alles een klein beetje apart.
  • Meng het beslag goed en giet het in een ingevette cakevorm. Strooi nog wat pijnboompitten, tomaten, olijven en kaas over de bovenkant van de cake.
  • Bak de cake in 50 à 60 minuten gaar!
Trefwoord Borrel, Borrelhapje, borrelhapjes, borrelplank, Cake, courgette, courgettecake, geitenkaas, hartig, olijven, Snack, tussendoortje, verstopte groenten, zongedroogde tomaten