Ga terug

Appel-speculoos beignets

Glutenvrije optie: gebruik havermeel of boekweitmeel in plaats van volkoren speltmeel
Totale tijd 20 minuten
Gang Dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 stuks

Ingrediƫnten
  

Appel-speculoos beignets

  • 2 appels
  • 50 gram havermeel
  • 59 gram volkoren speltmeel
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden (of kaneel)
  • 20 gram zoetstof of kristalsuiker (ik gebruik Steviala Kristal Sweet)
  • 8 gram bakpoeder
  • 120 milliliter amandelmelk
  • Speculoospasta

Topping

  • 20 gram zoetstof of kristalsuiker (ik gebruik Steviala Kristal Sweet)
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden

Instructies
 

  • Mix de havermeel, speltmeel, bakpoeder, zoetstof, koek- en speculaaskruiden, een snuf zout en amandelmelk in een schaaltje.
  • Schil en verwijder het klokhuis van 2 appels. Snijd ze in 5 dikke ringen.
  • Smeer op ieder schijfje een beetje speculoospasta.
  • Haal ze door het beslag en bak ze goudbruin.
  • Bestrooi ze met een mix van speculaaskruiden en zoetstof of suiker.
Trefwoord appel, beignets, Gezond, Glutenvrij, kerst, Lactosevrij, onbijt, oud en nieuw, oudjaarsdag, Snack, speculoos, tussendoortje, Winter, zoet