Ga terug

Bananencakejes met choco swirl

Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 stuks

Equipment

  • Kleine taartvormpjes of een muffinvorm (voor 12 stuks)
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 30 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers
  • 90 milliliter amandelmelk ongezoet
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram havermeel (tip: zelf havermout fijnmalen)
  • 15 gram bakpoeder
  • 50 gram zoetstof of kristalsuiker (ik gebruik Steviala kristal sweet)
  • Chocoladepasta voor de swirl (ik gebruik Steviala Oh' Choc)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd plakjes van een halve banaan en houd deze apart. Prak de andere 2½ banaan en doe deze in een grote kom.
  • Voeg de eieren, appelmoes, amandelmelk en vanille extract hieraan toe en meng alles goed met een garde.
  • Meng dan het havermeel, bakpoeder en de zoetstof er doorheen.
  • Vet kleine taartvormpjes of een muffinvorm in (12 stuks).
  • Verdeel het beslag hier overheen en maak in ieder cakeje een swirl met de chocopasta. Voor een leuk effect kun je bijvoorbeeld ook streepjes maken en hier met een scherp mesje overheen gaan! Leg tot slot overal een plakje banaan op.
  • Bak de cakejes ±25 minuten in de voorverwarmde oven.
Trefwoord appeltaart, bakken, bakrecept, banaan, bananabread, bananenbrood, bananencake, Cake, cakejes, chocolade, chocolademousse, Dessert, Gezond, gezond bakken, gezonde recepten, Makkelijk, muffin, muffins, nagerecht, swirl, toetje, zoet